I'm driving in Dracula's Cadillac.

Leo: "Barnen brukar skratta när de ser mitt hål."

Jag har visserligen inte råd med jättefina straffklappar i år, men banne mig om jag inte skall lyckas hitta något bra!

Bäddat rent sängen, påslakanet är fortfarande varmt sedan jag tvättade det för åtta timmar sedan. Bra torktumlare där nere, yay.

Nu skall jag krypa i säng. Jag är trött efter att släpandet av tung tvättkorg upp och ner för trapporna, och min lägenhet är varm och luktar tvättmedel eftersom jag inte han torka klart allt nere på plats. Har som sagt ny tvättid på lördag, och då skall jag även julstäda här hemma. Mrrr.

Nåväl, som jag alltid säger: In Soviet Russia, Loli raep U.

Godnatt.

Who will be destroyed? The humanoids!

Färdigpluggad för dagen. Bisatserna sitter bra, och jag har insett några bra saker att lägga på minnet. Fatta: Jag KAN grundläggande för bisatser! Jag skall göra massa övningar imorgon, och försöka lära mig primär satslösning, samt läsa mina anteckningar om och om igen för att få allt annat att sitta, men ...kanske. Jag vill inte hoppas, men jag vill. Eh. Paradoxalt.

Åt lite  chips, såg lite Napoleon Dynamite. Såg bröllopsscenen för första gången, men den var mest konstig faktiskt. Det gör inte så mycket att jag missat den tills nu...

Nu skall jag spela lite Mahjong, hänga på Karantän och läsa lite Pratchett. Simultanförmåga ftw!

(grapefrukt)

Ytterligare en helt underbar Tjuvlyssning! Jag gillar verkligen denna, den är så otroligt rar och bra!

Jag ville bara dela med mig lite :)

Ni som INTE kollar Tjuvlyssnat.se dagligen borde omedelbart göra detta! Två saker man inte klarar sig utan: Min blogg, och tjuvlyssnat! Se så, go for it!
 

BIFF BIFF BIFF!

...genom att hela tiden vara medveten om BIFF-regeln* är jag inte HELT ute och cyklar vad gäller bisatserna! Jag har råkat missa några, men allt jag har markerat som bisatser har VARIT bisatser!! Omg, tänk om jag kanske har en chans att klara detta trots allt? :D Det är primär satsindelning jag har svårt för, men om jag lyckas med fraserna och bisatserna och resten (hoho, as if) så kanske jag har en chans på g trots allt?

Snart klar med tvättandet. Då skall jag gå till macken, för då är affärerna stängda. Får se vad det blir till kvällsmat; i värsta fall blir det chips med dips.

Pappa har fått sin kattunge nu. Jag vill också!
Imorgon är det första december <3 Då är det mindre än tre veckor tills jag få träffa min familj! Gissa om jag är exalterad? :D

Jag kan skillnaden på finit och infinita verbformer. Jag kan hitta particip. Jag börjar få koll på vad subjektivt predikativ är. Jag rabblar prepositioner på tyska. Jag har lite koll, frågan är bara om det räcker?
Tja, som sagt så har iaf mina små framgångar på bisatsfronten återgivit mig lite av hoppet. ...nu lär jag ju visserligen gå ner igen och få tusentals fel på det, haha, men... just nu känner jag mig nästan trygg.

Min högra axel värker utav helvete, vill ha massage. Geee miiiig.

FÖR ÖVRIGT! Caroline - tusen gånger lycka till imorgon! Jag skall hålla tummarna stenhårt! Du får gärna skicka sms efteråt och säga hur det gick!*BIFF: I Bisats står Inte Före Finit verb.

Insane in the brain.

Jag börjar allvarligt talat tappa hoppet. Jag pluggar och pluggar, och jag kan det i teorin - men när jag väl kommer till praktiken blir det bara fel hela tiden. Det kommer att gå åt helvete, jag bara vet det. Fan också. Jag försöker ju! Jag försöker verkligen!
Jag hatar att jag är så satans korkad och svårlärd. Finns ingen att prata med heller - de andra som skall göra omtentan har ju typ samma koll som jag har - ingen. Eller, Lina är ju smart faktiskt. Får höra med henne om vi kan plugga lite tillsammans imorgon efter föreläsningen.

Jag vill ju så gärna få klara den här tentan!

Tvättar. Känner mig husmoderlig. Det är bra bänk att sitta vid där nere. Synd bara att jag inte alls kan få det att fastna. Jag klarar av att dela in saker i fraser. Jag är inte alls lika bra på den primära satslösningen. Och bisatser har jag inte vågat mig på ännu. Jag bör alltså träna mer på primär satsindelning och bisatser. So be it.

All little devils.

Om en timme får jag tillträde till tvättstugan. Skall försöka ta mig i kragen och pressa ner all tvätt i tvättkorgarna så att jag snabbt kan komma igång med tvättandet. Jag kom på att jag ju faktiskt har sista tvättpasset för dagen, så kanske surar inte folk ifall jag låter mina kläder hänga på tork lite extra. Då hinner de kanske torka ordentligt för en gångs skull! Skall se ifall jag kan hitta min låda med julpynt också... Kanske. Om jag orkar rota runt i förrådet igen, alltså :)

Fika med Emelie var väldigt trevligt! Jag fick dock i mig alldeles för mycket choklad och grädde, så jag blev helt tokig ett tag. Lagom jobbigt... :P

Skall ta med mig mina grammatikböcker ner i tvättstugan sedan, så kan jag sitta där i lugn och ro och plugga. I alla fall så länge jag har maskinerna igång, sedan får jag se ifall jag sitter kvar eller drar mig uppåt. Jag känner att jag i teorin faktiskt KAN det här, men hittills går det åt helvete i praktiken. Fan. Jag vill så satans gärna klara den dumma tentan...

Bläblä. Åt lite macka, läste lite Pratchett. Nu skall jag som sagt ta itu med tvätten, och ikväll SKA jag sätta över pengar till Simon, annars blir jag banne mig arg!

You look like a zombie?

Sådär. Lite piggare, men inte mycket. Nu skall jag alldeles strax gå till tåget och ta mig till Undercity. Deeprun Tram... Jag vill spela WoW! Gah! Jaja, det ordnar sig, förr eller senare. Iochmed mitt skolarbete är det ändå bra att jag inte spelar så mycket just nu. (det är typ fyra månader sedan jag spelade sist... haha)

Idag ser jag sådär riktigt pluggslaxxor ut; hoodie och trashiga jeans. Och så gummistövlar till det... Haha. Jag tar nog min skinnpaj, tror jag. Eller sammetskavajen... arrrrgh! Teh beslutssångest. Inte för att det spelar någon roll egentligen :P

Tåget går om tjugo minuter; jag går om max tio.

Brain damage.

Uuuuurgh, jag monster, monster vill sova mer, monster inte orka gå upp.
Skall åka till Lund om en timme, så jag har dock inget val. Jag tror att jag skall sova hela dagen på söndag. Eller kanske gå och lägga mig direkt eftre min tvättid ikväll...
Jag hatar morgnar.

Drömde något jätteskumt, men jag minns så små brottstycken just nu. Vi var... på en parkeringsplats utanför någon galleria/colusseum? Jag skickade lappar till en man jag hade varit intim med, och han visade sig ha en fru, tror jag, så jag vart jättearg. Sedan sökte han upp mig och bad mig sluta skicka lappar med tanke på frun, och att jag inte hade betytt något, tror jag, så jag skrek GUBBE till honom och sedan sprang jag så fort benen bar, och han efter, så jag hittade en stamkund från bowlinghallen som jag sökte skydd hos. Typ. Sedan vaknade jag, men först kollade jag min inbyggda meny för att se vilka vapen jag kunde crafta av de stenar och det läder jag hinnut mine:a. Eh.

Som sagt, några timmar på Undercity idag, sedan fika med Emelie i Malmö, sedan tvätta och samtidigt plugga mer, och sedan sova. Någonstans mitt i allt det skall jag väl kanske hinna äta något också...

Personal Memo:
 • Sätt n pengarna till Simon!
Lagom dåligt minne :( Förlåt, Simon!

Honeybunny.

Smege konfronterade mig med en äldre version av mig på MSN för någon timme sedan, och det fick mig att fundera lite. Jag har själv inte märkt av min stegvisa förändring; men då jag inte har träffat honom allt för många gånger fram tills nu när jag flyttat ner hit så är det kanske tydligare för honom att jag är annorlunda nu, sex år senare? (för det är väl sex år sedan vi lärde känna varandra, Smegnus?)

Å ena sidan har jag ju faktiskt blivit vuxen. Jag har inte längre samma behov av att hävda mig eller sticka ut (läs: bete mig som en helgonfjortis) och jag har heller inte samma urge to kill. Jag har helt enkelt stadgat mig i verkligheten, blivit en i mängden och slappnat av. Kanske är det bra, kanske är det dåligt. För tillfället nöjer jag mig vid det, dock. Jag är för hösttrött för en revolution just nu, så jag får ta det till våren istället.

Å andra sidan har jag konfronterats med en hel del saker de senaste åren som mer eller mindre gjort sitt till för att bryta ner mig på olika sätt. Jag hade en pojkvän som var otrogen mot mig. Jag hade ragg som jag hade sex med ett par gånger, för att sedan bli kallt avspisad, ignorerad och nästan kört på porten (fram tills i somras, då han var kåt och ville ses igen, lol. AS IF!) Jag har kastat mitt hjärta på folk för att få det trampat på. Och jag känner att väldigt mycket av mitt djävlaranamma faktiskt försvann iochmed Annas död. Jag har fortfarande svårt för att bete mig rätt och riktigt, för jag hänger upp mig på smådetaljer. På sätt och vis har jag svårt för att blicka framåt, och vill hellre stirra mig tokig bakåt.

Jag tror att det är en väldigt bra sak för mig att jag flyttade av ön, och numera står här i Skåne på mina egna fötter. Som sagt; under min blixvisit hemma, efter fem veckor här nere, så tyckte sig pappa märka en skillnad i mig, en positiv skillnad åt det vuxna hållet. Kanske är det ett led i att jag inte längre behöver hävda mig?

Jag har tänkt så många gånger att jag ju faktiskt vill ha tillbaka henne; om än så bara delar av henne - den Carina jag var fram till studenten. Den vuxna pizzabagar/svenskstuderande Carina har för mycket på sitt fat för att orka vara rebellisk, bitsk och modig längre. Och jag undrar faktiskt varför?
Jag tror att jag behöver gå ut en kväll och mucka gräl med folk, och se till att VINNA. Eller så försöker jag kanske ha en intellektuell debatt med någon, där JAG företräder något av de intresseområden jag har - min hemmaplan, så att säga.
Eller så ser jag helt enkelt till att få lite sex, så att jag kan slappna av sedan. (sade jag det högt? oops.)

Jag får väl försöka hitta fler och fler drag av barnet i mig igen. Skrämma undan hon den där vuxna lite, och se till att vara barnslig och dryg igen. Vem vet, kanske är det precis vad jag behöver för att vakna till lite?

Nåja, innan jag går ut på gator och torg och bråkar åt höger och vänster så skall jag i vilket fall som helst klara min grammatiktenta. Sedan kan jag vara hur djävla kaxig jag vill, för då VET jag att jag är bäst! :p

...det här blev väldigt seriöst. Förutom den biten om sex, men den var nog ganska seriös också. Eh. Ja. Nu skall jag plugga och sedan sova, tror jag. Det här är typ mitt tionde inlägg idag, jag är för djävla bra på att spämma min blogg.

Motto.

fulamsk

Jag är allvarlig. Jag är skittaskig vad gäller folk jag tycker ser sämre ut än mig. NÅGOT måste man väl få roa sig med?

Lobotomi.

Nu är det dags för matpaus. Jag har ...kommit en liten bit på väg. Jag klarar ordklasserna något sånär (landade på typ 33/40 och det räcker ju) och nu "roar" jag mig med primär satslösning. När jag har ätit skall jag försöka lära mig hela det här med kopulaverb och subjektiv predikativ - jag får fel efter fel på det, iochmed att jag verkligen har noll koll på det. Men nu djäklar! Så, en stunds informationssökande och antecknande så har jag torrt om fötterna igen - hoppas jag. Det känns som att om jag kunde greppa den primära satslösningen har jag halva inne - visst, jag saknar fortfarande skillzors på bisatserna, men de kan jag försöka lära in under kvällen och morgondagen.

Morgondagen, ja. Imorgon blir det en fika med Talyndayl i Malmö på eftermiddagen, och sedan hem för att tvätta och plugga vidare. Jag hade gärna haft ytterligare en vecka på mig för att plugga, men jag får försöka hinna med på den tiden som är... Funderar på om jag skall sitta nere i tvättstugan och plugga, då slipper jag springa upp och ner för trapporna hela tiden.

Just nu saknar jag att ha en ordentlig arbetsplats i min lägenhet. Städar jag köksbordet kan jag sitta där; just nu använder jag skivan på mitt datorbord till skrivbord. På UC satt jag i en läsesal där man hade en egen liten "bänk" med väggar och läslampa, och det var bra. MEN jag blev så stressad av pressen att vara tyst. Jag behöver inte prata eller väsnas, men det kändes som att folk störde sig på skrapet från min eviga penna, och det fick mig att bli nervös samt tappa koncentrationen lite.
Skrev klart mina anteckningar och åkte hem, men här hemma får jag som sagt inte riktigt gjort vad jag skall.

Imorgon på mina trettio minuter på tåg till Malmö skall jag ha med mig min grammatikbok och ögna igenom den. Förhoppningsvis fastnar lite då. Fördel vore att plugga in de delar jag angivit att jag skall läsa i boken, de där jag skippade att ta anteckningar på. Som till exempel semantiken och satsschemat... Det var de delarna jag klarade bäst på förra tentan, så förhoppningsvis räcker det bara med att jag friskar upp minnet lite på de punkterna.

Meningen är att jag skall gå till macken eller till COOP nu och köpa mig något att äta, samt lite läsk och godis, men jag kan inte komma på vad jag vill ha... Jag har bröd hemma, som jag köpte på ICA förut, men jag känner mig inte alls sugen på det faktiskt. Klockan är egentligen efter min mattid, men jag åt macka vid fyra och börjar först nu känna mig sugen på mer mat. Men vad? Den eviga frågan. Funderar på köttbullar och spaghetti. Eller baconomelett... Nåja, ingen idé att sitta här och uggla över det - en stor fördel är ju att ta sig till affären istället. Halva inne, liksom.


Update:
Jag har köpt köttbullar, 1,5liter cola och en djäkla massa godis. Godis hade jag tydligen medlemspris på, så det hela blev närapå femton spänn billigare! (och just nu är femton spänn MYCKET i min värld, pilutta dig)

Kom på en stabil plan för morgondagen också: Jag åker in till Lund vid typ tio eller något, och sitter på SoL-centrum eller Undercity fram till halv ett typ, då jag far vidare mot Malmö. På så sätt får jag en hel del pluggande gjort på rätt plats!
Ikväll skall jag läsa igenom mina anteckningar, och sedan pausa lite. Morgondagen är pluggdagen, så då DJÄVLAR, rent utav!

Nu skall jag äta och läsa lite Pratchett. Puss.

Theft.

Stal denna från Talyndayl:

(1) Rocky Horror Picture Show
(2) Grease
(3) Pirates of the Caribbean
(4) Boondock Saints
(5) The Mexican
(6) Fight Club
( ) Starsky and Hutch
( ) Blazing Saddles
( ) Airplane
(7) The Princess Bride
( ) Young Frankenstein
( ) AnchorMan: The Legend of Ron Burgandy
(8) Napoleon Dynamite
(9) Saw
( ) White Noise
( ) White Oleander
( ) Anger Management
( ) 50 First Dates
( ) Jason X
(10) Scream
(11) Scream 2
(12) Scream 3
( ) Scary Movie
( ) Scary Movie 2
( ) Scary Movie 3
(13) American Pie
( ) American Pie 2
( ) American Wedding
( ) Bootcamp
(14) Harry Potter
(15) Harry Potter 2
(16) Harry Potter 3
(17) Harry Potter 4
( ) Resident Evil
( ) Resident Evil 2
(18) The Wedding Singer
( ) Little Black Book
( ) The Village
( ) Donnie Darko
( ) Lilo & Stitch
( ) Lilo & Stitch 2: Stitch has a Glitch
(19) Finding Nemo
(20) Finding Neverland
(21) 13 Ghosts
(22) Signs
(23) The Grinch
( ) Texas Chainsaw Massacre (The Original)
(24) White Chicks
( ) Butterfly Effect
( ) 13 Going on 30
( ) I, Robot
(25) Dodgeball: A True Underdog Story
( ) Universal Soldier
( ) Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events
( ) Along Came Polly
( ) Deep Impact
(26) KingPin
(27) Never Been Kissed
( ) Meet The Parents
( ) Meet the Fockers
( ) Joe Dirt
(28) A Cinderella Story
(29) The Terminal
( ) The Lizzie McGuire Movie
( ) Passport to Paris
(30) Dumb & Dumber
( ) Dumb & Dumberer
(31) Final Destination
( ) Final Destination 2
( ) Final Destination 3
( ) Halloween
(32) The Ring (den japanska)
(33) The Ring 2 (den japanska)
( ) Harold & Kumar Get the Munchies (H&K go to white castle)
(34) Practical Magic
(35) Chicago
( ) Ghost Ship
(36) From Hell
(37) Hellboy
(38) Secret Window
(39) I Am Sam
( ) The Whole Nine Yards
( ) The Day After Tomorrow
( ) Child's Play
(40) Bride of Chucky
(41) 10 Things I Hate About You
( ) Just Married
(42) Gothika
(43) Nightmare on Elm Street
(44) Sixteen Candles
( ) Remember the Titans
( ) Coach Carter
( ) Bad Boys
( ) Bad Boys 2
( ) Joy Ride
(45) Se7en
(46) Oceans Eleven
( ) Ocean's Twelve
( ) Lone Star
( ) Predator
( ) Predator II
( ) Independence Day
( ) Cujo
( ) A Bronx Tale
( ) Darkness Falls
(47) Christine
(48) E.T.
(49) Children of the Corn
( ) My Boss' daughter
(50) Maid in Manhattan
( ) Frailty
( ) Best Bet
(51) How to Lose a Guy in 10 Days
(52) She's All That
(53) Calendar Girls
( ) Sideways
(54) Mars Attacks
(55) Event Horizon
( ) Ever After
(56) Forrest Gump
( ) Big Trouble in Little China
(57) X-Men
(58) X2
(59) Spider-Man
( ) Spider-Man 2
( ) Sky High
(60) Jeepers Creepers
( ) Jeepers Creepers 2
( ) Catch Me If You Can
(61) The Others
( ) Freaky Friday (both versions)
( ) Reign of Fire
(62) Cruel Intentions
(63) The Hot Chick
(64) Swimfan
( ) Miracle
( ) Old School
( ) The Notebook
( ) K-Pax
(65) Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
(66) Lord of the Rings: The Two Towers
(67) Lord of the Rings: The Return of the King
( ) A Walk to Remember
( ) Boogeyman
(68) Hitch
(69) The Fifth Element
(70) Star Wars Episode I The Phantom Menace
(71) Star Wars Episode II Attack of The Clones
(72) Star Wars Episode III Revenge of The Sith
(73) Star Wars Episode IV A New Hope
(74) Star Wars Episode V The Empire Strikes Back
(75) Star Wars Episode VI Return of The Jedi
( ) Troop Beverly Hills
( ) Swimming with Sharks
(76) Airforce One
( ) For Richer or Poorer
(77) Trainspotting
( ) People Under the Stairs
( ) Blue Velvet
(78) Sound of Music
(79) Parent Trap
( ) Parent Trap Re-make
( ) The Burbs
( ) The Terminator
( ) Terminator 2
( ) T-3
( ) Empire Records
( ) SLC Punk
( ) Meet Joe Black
(80) Nightmare Before Christmas
(81) The Silence of the Lambs
(82) Hannibal
(83) Red Dragon
(84) Sleepy Hollow
( ) I Heart Huckabees
( ) 24 Hour Party People
() Blood In Blood Out
(85) Neverending Story
(86) Bedazzled
( ) Ran
(87) Schindler's List
( ) 2 Fast 2 Furious
( ) The Grudge
( ) Devil in a Blue Dress
(88) Peter Pan
(89) The Brothers Grimm
( ) lords of dogtown
(90) The Cube
(91) Spirited away
(92) Cradle Of Fear

Emelie var nördigare än mig. Håhå, jaja. Nu skall jag fortsätta med grammatikplugget.

Venomous.

Nu har jag ätit macka och läste lite Men at Arms (Pratchett igen, läste ut Feet of Clay i nättras) och nu skall jag komma igång här hemma. Funderar på om jag skall ta itu med all disk; mitt kök luktar halvkasst, är fullt med disk och allmänt i vägen. Städar jag ur där kan jag sedan i lugn och ro sitta där ikväll med mina studier - nackdelen är att det kommer att ta mig kanske två timmar att få ordning på det. Då är klockan visserligen inte mer än halv sex, men om jag inte kan ta ett beslut NU har jag lite problemas.
Well, jag har faktiskt inga andra planer för idag, och imorgon är jag ju ledig, så wtf. Dags att försöka få lite ordning på köket, och sedan komma igång.

Känns väldigt bra att ha postat brevet till mommo. Det blev inte så jättelängt (typ ett A4 fram och bak) men jag fick med det essentiella och jag fyllde det med kärlek. Jag tror att hon tvivlar på att jag tycker om henne... Hon är gammal och ensam och omotiverad, och ibland känner jag faktiskt så själv. Alltså tror hon gärna att folk inte tycker om henne om man är dålig på att höra av sig, och det ger mig väldigt dåligt samvete.
Anyhoo, jag hoppas att hon blir glad av att få brev. Har ju köpt blåa kuvert för hennes skull!

Först och främst vill jag väldigt gärna slå in mammas julklapp, kom jag på, iochmed att jag hittade min tejprulle. Vilken dag som (förmodligen nästa vecka) kommer Ricards julklapp, och så får vi se när Fredriks dyker upp.
Jag älskar att slå in julklappar! Jag älskar att köpa julklappar också, men just det där med att slå in - hela hemlighetsmakeriet - det gör mig glad och och mysig till sinnes.

Har lite julmusik i min laptop nu, så jag får poppa julmusik och dödsdiska min dödsdisk i mitt dödskök. (dagens prefix: döds-)

Apropå jul: Ni som vill ha julkort - hör av er! Jag kommer att skicka ett hem, och ett till mommo, och det är vad jag har planerat. Vill ni vänner som läser här också ha så låt mig veta så fixar jag det i en handvändning! :)

Teething.

Okej, brev skrivet, nu skall jag gå till affären och köpa mat samt frimärke. Mommo borde alltså få brevet redan imorgon - inte en dag för sent! Eller ja, meningen var ju att hon skulle få svar i början av oktober, så lagom sent är det ju redan...

Sedan skall jag plugga. Jag skall sitta och göra övningar ikväll, övningar övningar övningar. Kolla facit, göra om, göra rätt, lära mig. Ta nya anteckningar om så behövs, läsa högt, försöka recitera vad jag läst och göra allt jag kan för att få det där djävulskapen att fastna. Och kräver nöden det, så åker jag till UC imorgon och pluggar där, om jag nu inte klarar av att sitta hemma och göra det.
På fredag efter föreläsningen skall jag och Lotta förhöra varandra, och se ifall vi kan få det att fastna, och på fredag kväll ...ja... då är det helt enkelt försent.
Nackdelen är ju den att om jag inte klarar omtentan, så tvivlar jag faktiskt på att jag kan få det här att sitta bättre till uppsamlingstentan. Då är det helt enkelt kört, tyvärr. Snälla ni, håll ALLA TUMMAR och tår för mig, för jag kommer att behöva allt stöd i världen för att ta mig igenom detta. Seriöst, om jag får för mig att tentan gick bra och jag sedan landar på UK kommer jag att bli riktigt djävla ledsen, eftersom jag - precis inför omtentan i fonetik! - faktiskt verkligen anstränger mig för att få det att fastna. Jag vill så djävla gärna få G på den här tentan (helst i världen ett VG, men jag kräver inte det ouppnåbara) och får jag det kommer jag att ha en helt underbart god jul. Det skulle faktiskt vara min finaste julklapp, no doubt. (G, eller lite kärlek, haha)

Så. Nu skall jag get going, och get on with it. Håll tummarna för mig!
Jag uppdaterar er nog i pauserna - får mycket studier i sträck får mig att tappa koncentrationsförmågan, så plugga en timme, tio minuters rast och så on with it igen borde fungera. Vi får se. Funderar på att köpa lite godis för att skärpa energinivån en aning, men jag vet inte än. Går till macken senare isf...

Farliga ord.

Men jaha. Nu tror typ hela min klass att jag är rasist?
Vi diskuterade en text skriven av Alice Bah, där hon skriver bland annat om "en å annan mullig mulatt" varpå flera i klassen gissade på att hon åsyftade sig själv. Så, jag sade ungefär:
"Jaha, jag trodde att hon var vad man väldigt politiskt inkorrekt kallar "neger"?"  varpå Anna svarade: "Eh, det ordet slutade man typ använda på femtiotalet" och resten av klassen ser ut såhär: o_O!!! Jag poängterade att jag faktiskt sagt att det var politiskt inkorrekt, men folk blängde ändå förskräckt på mig.
Är det så illa? Det är ett ord, gawddammit! Det är ju inte precis som att jag spottade det ur mig tillsammans med en radda skällsord? Självklart inser jag att det inte är särskilt accepterat att använda sig av det ordet, men... min poäng var ju att jag inte trodde att hon var "mulatt" (vilket man tydligen får lov att använda hur som helst? Kom igen, folk!)

Jag vet vad jag är och inte är. Jag tycker bara att det är synd om folk skall se snett på mig för att jag inte tycker att det är så djäkla farligt att använda vissa ord. Jag har dålig och politiskt inkorrekt humor, och folk har nog svårt för att veta när jag ironiserar, men ändå.

Jaja. Två timmar på UC, nu har jag färdigställt mina anteckningar samt påbörjat övningarna. Skall strax sätta mig och skriva brev till mommo, sedan skall jag gå till Ica för att posta brevet samt köpa fika. Ikväll skall jag plugga och städa, tänkte jag, så får vi se hur jag gör imorgon.

Helt utan planer i helgen, bortsett från tentan. Jag får städa klart och ha mig då, men det hade varit kul att ha något att göra på lördag kväll. Jaja, jag får försöka installera WoW i laptopen eller något, I guess.

You were the most beautiful corpse in the world.

Att göra under onsdagen/torsdagen:
 • Plugga grammatik (ifall det inte var uppenbart)
 • Skriva brev till mommo!!
 • Städa av hemma, sortera tvätt, tvätta.
 • Försöka se över den text jag och Lotta skall ha färdiganalyserad till nästa onsdag.
 • Planera julklappar till mamma, mommo och pappa.
Viktigt som fan det där, att jag får iväg ett brev till mommo. Jag ligger i stort och vrider mig över det om nätterna, och det inkräktar på min goda nattssömn. (det, och det faktum att jag har svårt för att sova när jag måste gå upp tidigt...) Jag har massor av kuvert, pennor och papper - jag behöver bara lägga ut en femma på frimärke. Och det skulle göra så mycket för henne. Jag kan slå vad om att hon sitter hemma och är ledsen över att jag bara skickat henne ett enda brev sedan jag flyttade hit - JAG själv är ju ledsen för det, dang nabbit!

...jag vill spela WoW. Om jag ens kan få det att fungera i datorn får det dock inte bli av förrän tills helgen; ens en timme i spelet nu skulle vara en timme för mycket. Jag har grammatik att banka in i skallen först. (kanske man borde testa att sova på skolböckerna? Det brukar ju fungera i Kalle Anka...)

Nu skall jag gå till tåget. Får se när jag kommer hem igen... Jag räknar på fem eller sex, men det beror på hur länge jag står ut på Undercity.

The Spiderman is having me for breakfast today.

...varför lyckas jag alltid bli klar nästan en timme i för god tid? Jag är snabbare om morgnarna än jag tror, uppenbarligen. Jag kan börja gå upp vid halv istället för hel timme, så får jag mer sömn och mindre dötid. Visserligen är det skönt att slappna av i några minuter, läsa lite och spela Mahjong, men ändå.

Jag är hungrig... Får försöka stå ut i typ tre timmar så får jag macka och té sedan. Måste sluta köpa så förbaskat mycket Festis, faktiskt. Det är dyrt och inte särskilt nyttigt, om än väldigt gott. Borde plocka med mig en tomflaska och ha vatten istället, vatten är  gott... Får se om jag kommer ihåg det idag. Hade varit bra när jag skall råplugga TEH GRAMMAR sedan annars.

I could kill you for what you've done to me.

Herre min fucking JE vad jag avskyr att gå upp klockan sex. När väckarklockan ringde för tjugofyra minuter sedan fick jag panik och satte mig upp så fort att jag nästan föll omkull. Kommer inte i att få i mig något att äta förrän klockan nio, så jag räknar i stort med att somna under första timmen på föreläsningen... Det blir en lång dag idag, faktiskt, för först skall jag som sagt göra skolarbete med Lotta och sedan blir det MINST tre timmars grammatik. Iochmed att jag är ledig under morgondagen kan jag koppla av lite inför pluggandet, men det blir ju ändå tungt. Skall göra klart mina anteckningar samt göra övningar i boken. Sedan blir det till att muntligt läsa genom anteckningarna så att det fastnar bättre. Övningarna är viktiga, då får jag en chans att träna på bisatser och fullständig satslösning - mina ärkenemesis.

Hoppas på en inte allt för kall dag.

Would you follow me to hell and back?

Mina räkningar gick lös på mer än 6k. Nu har jag typ sexhundra kronor kvar... Det räcker bra till mat, men inte till julklappar. Tur att mamma är en darling som låter mig låna av henne! Ricards julklapp går på hundra spänn, Fredriks på trehundra. Pappa kan jag komma undan på tvåhundra till, mamma skall jag lägga typ tvåhundra till på och mommo är lätt att hitta billigare saker till. Då går klappar till dem på typ tusen pixx. Då har jag tusen kvar att köpa till Ida och Amanda och Martin och Smegnus för, bra. Jag älskar att ge julklappar; jag hatar när jag inte har råd med vettiga saker.
Skall se ifall jag kan hitta något kul till mamma OCH pappa tillsammans, det hade varit sweet...

Mommy, can I go out and kill tonight?

Nu har jag beställt julklappar till Fredrik och Ricard. Bra. Måste komma på vad jag skall ge mommo och pappa... Mamma har jag ju iaf ett hum om vad jag skall ge.

Gah! Nackdel är en familj som INTE önskar sig något! Störigt och jobbigt när man måste tänka jättemycket, köper saker i hopp om att de skall tycka om dem, för att upptäcka att det inte alls var så bra saker som man trodde.

Jaja.
Skall klä på mig lite, sedan betala de där ondskapta räkningarna...

Do the creep, do the munster creep.

NP: The Munsters - The Munster Creep

Idag har min mor och far varit tillsammans i 25 år. Det är lite mäktigt!
Med mammas välsignelse (och kreditkort) har jag nu fått beställa julklappar till mig själv. Detta vet jag då självklart inte om, så julafton blir ...spännande ;)

Kommer att få låna pengar till julklappar av mamma om så behövs; nu behöver jag ta itu med att betala mina drattans räkningar. Känns dock bra att veta att det ordnar sig med pengar, så räkningarna ger mig inte samma ångest som de gjorde i morse. (bortsett från att jag återigen är ute i sista sekunden med att betala dem, då)

Kvällsmat: Fläskfilé med pommes frites och bearnaisesås. Behöver jag säga att det var dödligt gott?
Coca Cola till det, även fast jag inte borde. Nu skall jag leva snålt igen, i alla fall. Jag har inte råd med annat ;)

Strax duscha, sdan betala räkningar. Det är planen för kvällen. Eftersom jag börjar klockan åtta imorgon bitti skall jag lägga mig runt tio, tänkte jag, så det blir nog inte så mycket mer gjort ikväll precis.

I see the stalker in your eyes...

Det är teh tjock dimma här i Kävlinge! Helsingborg har sol och värme, här hemma är det dystert och kallt.
Jag klagar dock inte! Skall snart dra igång med matlagning, sedan skall jag nog ägna kvällen åt att tända ljus, sy knappar i min vinterkappa (vilket jag fortfarande inte gjort!) och se på film, kanske. Såvida det inte är något bra på tv...

Fika med Smege, Martin och någon som jag tror hette Markus? Det var trevligt, men jag blev helt galen av all choklad. VÄLDIGT matig chokladtårta, kan man säga.

Borde plugga lite idag, men jag funderar på att sitta några timmar på Undercity imorgon och ta klart det sista. Först grupparbete med Lotta, men jag räknar på att vi blir klara runt typ tolv - UC stänger 19.00 och jag vill försöka vara hemma till fem eller sex, då har jag fett med tid på mig att skriva klart det sista samt börja med övningarna. Ledig på torsdag, och då blir det PLUGGA DELUXE som gäller.

Mrrr, ikväll skall jag betala räkningar samt sätta över de där 150:- jag är skyldig Simon. Sedan måste jag försöka göra en budget över julklappar. Tänkte höra med mammut om jag kan låna 2000:- av henne som jag betalar tillbaka när jag får studiebidrag i december, såvida de pengar jag har kvar efter räkningsbetalandet räcker. Jag vill gärna kunna spendera 200-300:- per familjemedlem, och kanske iaf en femtiolapp per kompis, men jag får se. Budget, som sagt.

Jag börjar bli lite hungrig. Behöver diska också, så att mitt kök är trevligt att laga mat i. Jag är jättepepp på att städa, men jag måste sätta grammatikpluggandet i första hand. Även fast det är synd och skam att inte ta vara på städhumör när det nu så sällan infaller... Jaja.

Hail the Forsaken!

Fem timmars plugg idag, varav nästan tre timmar var grammatik. Bra! Jag har bara sjuttio sidor kvar att ta mig igenom, och gör jag det imorgon så har jag resten av veckan på mig att läsa igenom mina anteckningar, både tyst och högt. Jag har märkt att jag har lättare för att memorera saker om jag säger dem högt.

Lotta bjöd på lunch, och så körde vi vårt race på caféet. Det var trevligt, även fast jag inte riktigt tycker att en skagenröra består av 90% vitkål, 8% röra och 2% räkor... Jag tror att jag hade MAX tio räkor på hela min baguettehalva. Skärpning!
Sedan fick jag sms av Caroline som ville plugga med mig i Undercity (eller UB, om man nu skall vara petnoga) och det var trevligt, även fast vi, eh, råkade sitta utanför toaletterna som inte alls är särskilt ljudisolerade. Såg en kille som var dödslik Robin Malm-whatever som jag gick i gymnasiet med, men till min förvåning var det inte alls han när jag väl såg hans ansikte ordentligt.

Ikväll blir det hbg, imorgon svenskaplugg. Ledig ju, så jag skall försöka bli klar med anteckningarna som sagt var...

Can you hear me screaming an endless scream?

Grrruff, vad jag inte alls är förtjust i morgnar! Lyckades somna någon gång efter ett, tror jag, efter att ha vridit och vändit på mig i mer än en timme. Gulligt värre... Minns inte riktigt vad jag drömde, men jag tror att det hade med katter och skolskåp att göra... Kanske. Hrmph.

Det luktar chips här. Jag har chips bredvid datorn, i ett spaghettitråg. Jag hittade ingen ledig skål till chipsen, nähmlich. Lagom weird. Det roliga är att jag lyckades övertala mig själv att jag ville ha chips igår - men när jag fått i mig kanske en sjättedel av påsen så ångrade jag att jag köpt dem. Jag äter så få också... Det får bli morötter i fortsättningen, faktiskt. De där dumma chipsen blir jag bara tokig på, OCH de luktar ju potatis. (av naturliga skäl, självfallet, men ändock!)

Dagens klädsel består av körsbärsröda nyanser, körsbär, svart och jeans, och ...korsett. Jag använder dem så satans sällan, så jag måste vara lite konstig idag och ha korsett i skolan. Folk dör nog inte - skulle någon ha problem med mina kläder får jag väl gnabbas lite med dem då. Ha!

Frågan är bara vilka skor jag skall ha... Jag vill ha mina lackskor, men de är det hål i och jag kan slå vad om att det blir regn idag. Skall kolla SMHI.se när jag har postat det här så får vi se sedan. Det är ingen världsviktig detalj, precis.

I've fallen into a stranger nightmare.

Nu är det dags för mig att gå till sängs. Plötsligt bara sprang klockan iväg! I mitt huvud är klockan inte mer än nio, men sådan tur har man inte. Nåväl. Räknar med att vara hemma vid fyra imorgon, och sedan är jag som sagt ledig på tisdag. Då blir det plugging galore! Jag vill vill vill klara det ondskapta grammatikprovet; inte bara för att jag vill ha den kursen bakom mig, utan även för att det faktiskt skulle bevisa något för mig. OCH jag skulle uppenbarligen lära mig plugga!

Imorgon skall jag även se till att betala mina räkningar; det är kanske i sista taget, men wtf. Hittills har det ju gått bra med det där!

Behöver göra en budget över julklappar vs. mat sedan också. Det ordnar sig ju alltid på något sätt, men jag vill ha lite kontroll över läget känner jag. Just nu är allt för vimsigt.

Nåväl, sova nu. Det är varmt i min lägenhet och jag vill komma ur kläderna relativt omedelbart!

Godnatt!

Did the Devil make the world while God was sleeping?

Jag har städat av storrummet lite. Det är inte städat, men det ser helluvalotta better ut. Visserligen beror det på stor del på att jag kastade ut ALLA kläder i hallen, så nu har jag ett tygbad där ute. Det är som att vada genom ett djupt träsk, haha. Skall leta rätt på något att ha på mig i skolan imorgon, och sedan ta itu med hallen när jag kommer hem imorgon eftermiddag.

Jag har bokat en tvättid på torsdag; 17-21. Bra, då hinner jag tvätta upp allt smutstvätt. Får se ifall jag kanske tar tag i att sortera mina kläder lite nu i veckan också, få lite ordning och reda på det.
Jag skall plugga med Lotta imorgon efter föreläsningen, vi har ett grupparbete att göra, och sedan skall jag ägna en timme eller två (minst!) åt min grammatik. Får se hur det går med allt imorgon, kanske åker in en sväng på tisdag också. Är ledig då, men jag vill gärna känna att jag har en chans på grammatiktentan faktiskt. Tro det eller ej!
Det hjälpte ju att plugga ordklasserna, så HELT dödfött verkar det ju inte vara.

Åt lite klämmacka, nu är jag - om än inte mätt - åtminstone delvis tillfredsställd på matfronten. Hade egentligen tänkt äta fläskfilé, men den hade inte hunnit tina och jag orkade inte diska ur alla kastruller. Jag tror att jag skall åsidosätta en timme eller två till att diska imorgon kväll, det skulle underlätta julstädandet en hel del.

Det blev väldigt fint med ljusslingan runt mitt balkongräcke, jag är glad. Planen nu är att hitta en billig gran och en billig julgransfot; jag köpte ju en massa julgranspynt så det vore ju swell om jag fick lite användning för det också... Håhå, jaja.

Gotlänningar och IKEA, liksom.

Påminn mig att jag skall skriva ett inlägg om de oskrivna reglerna för tågåkande när jag har tid. (PM!)

I saw The Mummy kissing Sandy Claws.

Nu har jag träffat Caroline och varit på IKEA. Jag ...eh... råkade handla för typ en tusenlapp. Hoppsan. MEN, jag fick iaf tag på en julklapp åt mamma! Alltid något ju.
Försöker få tag på lite julmusik; nu skall jag ta itu med att städa av lägenheten lite. Förhoppningsvis hinner jag komma god vart under kvällen - men vi får se.

Tröööött.

Ssssssnake-eye.

Relativt vid medvetande, trots att mina odds låg på annat håll. Nåväl.
Idag är jag sådär trevlig och marinblå igen. Om en timme skall jag skutta till tåget och möta Caroline och Magnus på stationen i Lund, och sedan bär det av till IKEA!

Jag behöver städa hemma, samt plugga. Får se, jag är ledig tisdag och torsdag, skall göra skolarbete med Lotta imorgon och på onsdag... Så det får bli plugga på de lediga dagarna, samt efter mitt och Lottas skolarbete imorgon. Funderar på om jag skall försöka röja av köket ikväll; då behöver jag inte dra in till Lund för att plugga på tisdag. Kanske gör jag det ändå; det beror på hur bra jag lyckas plugga hemma och inte.

NP: Unheilig - Stark

...fast idag är jag inte så stark.
Som vanligt så mår jag bäst av att vara ärlig, men jag är alltid lika rädd för konsekvenserna. Det är inte alltid så lätt att vara jag :p
Jaja, ingen idé att kinka över det idag - idag är det vacker höstdag och IKEA som gäller!

Jag uppdaterar er om dagen senare ikväll, när jag är hemma igen! (d'uh!) Nu blir det lite Mahjong i väntan på att klockan skall dra sig lite snabbare mot tolv.

Mördaren, offret och offrets offer.

Jag skall gå till sängs nu. Jag har en bismak av ruttnad i munnen och jag känner mig illamående.
Imorgon IKEA, då kan jag nog vara glad.

Jag behöver få prata med någon som kan få mig att förstå.

Jag har massor av saker jag vill skriva, men folk verkar störa sig på att jag ibland vill hälla ur mitt hjärta här, så jag skiter i det. Jag behöver skriva av mig, men jag överlever.

Snart får jag fly till Gotland igen. Jag behöver bara stå ut i fyra veckor till. Jag behöver en kram.

I don't have to talk to you, do I? I just have to ...feel.

Satt inträng med en massa fylleäckel på hemresan. Jag har ignorerat dem totalt; de har erbjudit mig godis, kommit med hånfulla kommentarer om min iPod, konspirerat att peta på mig och allmänt stunkit (stinkit?) sprit.

Är nedstämd och på relativt dåligt humör, av varierande anledningar.
Jag tycker inte om att behöva känna såhär.

Nåväl. IKEA med Caroline imorgon, sedan skall jag inte köpa mer än julklappar för mina pengar. Jag har råkat göra av med lite mer än vad som var planerat.

What shall we do with the drunken sailor?

Sjömansklänning. Jag är såååå navy.
Nu skall jag skutta till tåget och åka lite båt med Martin.

Tjipp tjohej!

You were my victim, not my friend.

Gick en snabbrunda på H&M efter skolan, jag var i behov av lite småpyssel och råkade även köpa lite större saker; en kofta, lite undies, ett par knästrumpor och ett par strumpbyxor. Jaja, nu har jag så att jag klarar mig ett tag! Bortsett från eventuella spritinköp i afton kommer jag nu att spendera pengar  endast på IKEA på söndag, samt på julklappar åt familj och vänner. Och på räkningarna, så klart. Hittade en söt klänning på Indiska som jag önskade mig av mamma också, får se ifall hon har lust att ge mig den eller inte...

Iochmed att jag sov tio timmar i nättras fick jag en total energikick i morse och var på väg att psyka ur; mina klasskamrater såg lite skeptiska ut där ett tag, haha. Jag kan inte rå för att jag blir totalknark när jag har sömnrubbningar!

Nu skall jag äta macka, sedan skall jag duscha och pyssla lite. (säger man "pula" på svenska, eller är det ett gotländskt uttryck? det betyder pyssla, iaf.)

Jag är nöjd med klippningen av håret! Förmodligen är det bara jag som noterar det, men det spelar ingen roll. Det var ju för min skull jag klippte mig, så.

Min dröm om Idol.

Jag somnade typ tio igårkväll. Det är ganska roande. Nu är jag visserligen ändå djävligt trött, men förhoppningsvis tjänar jag på de där extra timmarna.

Drömde helt SJUKT! Jag minns bara sista delen av drömmen, som gick ut på att vi firade nyår med Karlströms och Norrbys, mitt i sommaren. Vi åt godis och drack läsk, jag spelade datorspel med Zzuclen och blandade dilldipp i ett glas. Plötsligt fick vi se - jag vet inte om det var på TV eller irl - någon form av idolparodi gjord av Killinggänget och Lorrygänget. Juryn var en ormbunke istället för hon bruden, en stor djävla korg istället för den där tjocke med skägg och en smal djäkla korg istället för den smale gamle med skägg. Det var inspelat/uppspelat i bowlinghallen, och de som skulle vara idolerna var helt galna typ. De hade en snubbe som var i stort sett en fågelskrämma, fast med anda kläder. Det var alltså bara ett par tomma kläder de  hängt upp på något vis, han var den "tystlåtne, den de ofta glömde bort. Det var lätt att folk gick på honom."
Alla tre jurymedlemmarna var för övrigt ormar ett tag, fast bara genom att "dockspelarna" viftade med ormar framför blomman, korgen och den andra ormen. Fast sedan var det Sissela Kyle som spelade den kvinnliga och som pratade med oss/publiken.
Jag var dock mest intresserad av var John och Olof var hän, men jag roades ändå av Idolsatiren.

A deeper shade of red.

Tog en välbehövlig dusch. Nu är jag varm och mysig! Funderar på att gå ifrån datorn och istället lägga mig på sängen och läsa lite, men jag vet inte.
Behöver sms:a Lotta och fråga om hon vill plugga med mig och Lina imorgon... Räknar med att komma hem vid två, och mot kvällen skall jag till Helsingborg och åka båt och spöa Martin i biljard.

Pappa vann tydligen någon större pokergrej i nättras, så han skall antingen till Paris, Monte Carlo eller Köpenhamn och spela final någongång. Oj. Tredjepris i tävlingen var $2500, så en finalplats i tävlingen måste ju vara störtbra. Pappa är bra han <3

Känns lite annorlunda nu när jag har kortare hår, men det är väldigt skönt att slippa hockeyhänget i nacken, kan jag säga!

Jag hade en massa saker jag tänkte skriva här, men just nu är det strejk på hjärnkontoret... Jaja.

The Haunted made me do it :(

Idag har jag:
 • Nästan somnat på föreläsningen.
 • Pluggat grammatik (hann mest med ordklasser och morfem, påbörjade fraserna) i tre timmar
 • Fryst massor i regnet.
 • Klippt mig. Håret i nacken, och toppat lite. Nu har jag inte hockey längre!
Och det är typ vad man gärna sammanfattar som "it".
Skall plugga en timme med Lina efter föreläsningen imorgon också, då hoppas jag få lite bättre koll på fraser. Det är fraserna och satsindelningen jag har störst problem med, så det är dem jag borde plugga mest på. Jag är rädd inför tentan; Jag pluggar som ett as nu, så får jag UG igen blir jag faktiskt väldigt ledsen.
Dumma min korkade hjärna...

Köpte pinfärsk limpa och lite ost och mjölk, så ikväll blir det macka för hela slanten! Planen är att jag skall få tummen ur och fixa disken också, så håll tummarna att jag faktiskt gör vad jag skall! 

NP: VNV Nation - Rubicon

I'm just as human as a human can be.

Jag vaknade kvart i åtta och var jättepigg idag, så jag gjorde en axelryckning och gick upp då istället för att försöka sova en stund till. Vaknade till tidigare också, strax innan sju tror jag, men då somnade jag om igen.

Drömde något skumt om Viktor, bowlinghallen, Noelias lillebror, en konstig vakt och en bil som krånglade. Det var med någon form av monster också, katter, vikingagatan, brevbärare och stäppfolk. Jag minns inte så bra, men allt var väldigt konstigt och förvirrat.

Så! Idag skall jag vara duktig och plugga grammatik - jag ser nästan fram emot det! Misstänker dock att jag kommer att sitta en halvtimme och sedan tröttna, men som sagt är planen att jag skall försöka hålla ut såpass att jag kan ta tjugo i fyra-tåget hem sedan. Beroende på hur långt jag kommer iochmed detta får vi se när nästa längre pluggpass blir - tentan är om en och en halv vecka så det är bra att jag faktiskt kommer igång redan IDAG med uppfriskandet av minnet. Håll tummarna för mig, är ni snälla, jag vill så gärna klara det här.

NP: The Proclaimers - I'm gonna be

Sysslolösa tankar är djävulens redskap.

Känner mig lite nedstämd igen. Det dalar som fan, det där. Jaja, det går snart över igen. Skall snart sova, måste bara måla naglarna på högerhanden först. Sedan blir det Carpe Jugulum för hela slanten!

Jag känner för att posta fåniga emoinlägg igen, men det här är fel forum för det. Jag får stå över den här gången, som sagt - skall ändå sova, så varför klaga när man kan ligga i en varm säng med en bra bok?

Det enda jag vill klaga på är: varför frågar aldrig DU?

Over and out.

Babygirl.

Idag har jag köpt en klänning, två bh:ar med matchande trosor, lite smycken, ett par strumpor och ett par vantar och fyra nagellack. Nu är jag trött och glad, och imorgon skall jag plugga grammatik tills jag börjar gråta. Eller tills klockan är fyra. Eller tills skolan slänger ut mig, jag vet inte vilket som inträffar först.

Väldigt glad över bh.arna, H&M har ÄNTLIGEN tagit sitt förnuft till fånga och köpt in storlekar upp till D! VIsserligen är inte 75D rätt för mig, men i brist på 70DD så fungerar det faktiskt, tro det eller ej! Köpte en uppsättning i brun spets och en i vit spets, och kände mig sådär snygg som man gör när man har fina underkläder.
Klänningen är rutig och söt, och med en kofta till har man en vinnande outfit vilken skoldag som helst! ...förutom nu, för jag fryser nog ihjäl om jag går i strumpbyxor och klänning istället för byxor.

Luncha med Martin var trevligt, vi anmälde oss i Nintendo Wii-tävlingen och åt hamburgare. Jag är 1337 och han har cancer, ifall ni undrar.
Fika med Viktor var också trevligt, jag har inte sett honom på typ sex veckor så det var kul att komma ifatt lite. Sprang även på Smege på fiket så det vart ju helt socialt! Gillade skägget, Smege! :)

Is there life on Mars?

Vaknade, undrade varför klockan inte ringt och fick ett ögonblicks panik när jag insåg att den var åtta. ÅTTA?! Jag tänkte "jaha, och tåget går om tjugosex minuter... jaja, då sover jag kvar istället, annars kommer jag att stressa ihjäl mig" och sedan kom jag på att jag ju faktiskt skulle gå upp åtta, och inte sju, idag! Hoho.

Jag skyller på min dröm:
Jag jobbade i bowlinghallen en lördag förmiddag på sommaren, tillsammans med Fredrik och Peter. Vi hade lite kunder men det var lugnt... Så kom en äldre kille med glasögon och blont hår, han såg svettig och stressad ut, och frågade om vi hade koll på hans bokning. "Ja, vi är ju femhundra, ni har väl inte missat oss?" och Fredrik fejkade att vi hade stenkoll. Så ut på banorna med dem; sedan skulle de spela laserdome (de skulle spela i omgångar, om 1311 st åt gången). De hade beställt någon jättepizza av Fredrik varpå jag fick bestämma att vi fick göra fem mindre pizzor istället eftersom vi inte har möjlighet att göra en sådan pizza. Sedan var pappa där för att styra upp allt, och Pablo var där. Då såg köket ut som det gjorde innan vi byggde om och hans döttrar satt inne på Kjells kontor och sjöng och lekte såpopera. Men jag skulle i alla fall baka pizza medan Pablo fixade något, och då kom det en kille och beställde någon skum pizza (något på P) som vi inte alls har, och blev jättesvidig när jag sade åt honom att välja en från menyn. Då sprang han in i köket, varpå jag skällde ut honom och körde ut honom. Precis sekunden därpå får jag syn på en kvinna som står i kassan och äter baconchips, så jag skäller ut henne efter noter och kör ut henne också och är till och med otrevlig, för att jag blir så störd. Får syn på att Leif har kommit och bestämmer mig för att inte behöva oroa mig mer för bowlingbanorna. Sylve kom med jättefina blommor till pappa och Leif för att de bjudit ut honom på födelsedagsmiddag och sedan vaknade jag och var stressad.
Dumma jobb. Dumma femhundra fotbollsungar som ville spela bowling och laserdome.

Oh, it feels so good! Everytime I murder I get happy!

Okej, då blir det kanske någon form av lunch med Martin imorgon också. Sociala dagen! o_O Inte mig emot, dock, så länge jag orkar hålla mig vaken.
Förhoppningsvis behöver jag inte ha med mig så tunga saker till skolan imorgon - jag tänkte nog dra direkt till Helsingborg efter skolan (spar tid som fan!) såvida jag inte känner att jag INTE kan roa mig fram till halv sex då jag skall träffa Viktor, i så fall mellanlandar jag hemma någon timme först.

Skall kika på lite julklappar, tänkte jag. Strolla runt i affärer, drömma mig bort lite... Skall kika i skoaffärer också, se ifall jag kan hitta några bra vinterskor. Vare sig gummistövlarna eller läderstövlarna är särskilt varma att ha i vinter, så ett par rediga och varma skor hade träffat mitt i prick!

Inte helt trött, men läser jag lite i min skolbok kanske jag blir tröttare. Eller så läser jag klart den imorgon på tåg och innan föreläsningen, tror att det blir roligare så. Då somnar jag snabbare ikväll också. Läser "Carpe Jugulum" av Terry Pratchett just nu, för typ tredje eller fjärde gången... Mmm, Pratchett <3

Show them wrong, show them right.

Lagom jobbigt att min dator har fått för sig att få ett nervöst sammanbrott nu. Grrr.Tur att jag har min lilla laptop dock, annars hade jag varit ledsen hest.
Skall snart gå till sängs. Jag kollade det andra schemat, och enligt det har jag trots allt bara två timmars föreläsning imorgon, wohoo! Bra det, jag blir så djäkla trött av längre föreläsningar. Två timmar är ibland för mycket, jag tror att jag sover illa.

Har ont i ryggen, känns som mensvärk men det är det inte. Skumt.

Jag köpte en massa kuvert idag, så jag skall börja skicka lite brev till mamma och mommo. Gröna åt mamma, blåa åt mommo. Jag har fortfarande inte LÄST brevet mommo skickade mig i slutet av augusti. Ångest. Får sätta mig imorgon eller något och skriva ett superlångt brev åt henne...

raptorjesus
Mer Raptor Jesus åt massorna!

Space invaders.

Mätt och belåten. Nyduschad också, för den delen, så jag kan inte klaga!
Hjärnan är det lite så och så med, men det ordnar sig. Allt ordnar sig förr eller senare.

Lite trött. Borde läsa mina hundar sidor jag skall ha läst till morgondagens lektion... Imorgon blir det till att gå upp halv åtta, trögt nog. Har föreläsning mellan nio och tolv. Trodde först att jag var ledig på torsdag, men det verkar som att jag enligt det andra schemat har lektion då. Blargh.

The Creature from the Black Lagoon.

Mat på gång. Kött gör mig glad.

Imorgon skall jag fika med Viktor. Skall nog glida in på H&M och köpa den svarta skjortan med rosa döskallar också, så har jag en att matcha med mina rosa koftor och så. Mainstream som fan, men vem orkar bry sig?

Förvirrad och det är aldrig bra. Vilsen och irr, men det ordnar sig nog. Kanske...

I don't even know why I care.

Jag borde diska och sådär, och sedan gå och köpa kött och tillaga och äta, men diska lockar inte ALLS.
Vi får se. Klockan börjar bli ganska mycket, så skall jag äta borde jag göra det snarast. Visserligen behöver jag i stort inte diska mer än det jag behöver till matlagningen... Vi får se. Jag måste klä på mig först isf.

Kärlek till CSN.

CSN ger mig femtusen på torsdag och tvåochfem till på fredag. ÄLSK! Då blir det IKEA i helgen, Laibach på tisdag och julshopping nästa vecka! Är planen iaf, vi får se hur allt landar. Och ifall Martin vill gå med mig på Laibach :)

Seriöst: Hittills har jag haft noll och inga problem med CSN - allt som strulat har varit på grund av att JAG är dum och seg, CSN har varit ultimata. Jag är därmed förmodligen den första student som INTE är missnöjd med CSN, haha!

I would rather be in your arms tonight.

LAIBACH skall spela i Lund om en vecka! Jag vill gå. Omg, det hade ägt så hårt ju!

Idag köpte jag en döskallekjol och en döskalleskjorta på H&M. Jag köpte även den aktuella skolboken samt lite annat, fick hundra spänn rabatt och var nöjd. Åt smörgåsgårta på Mormors, men klarade inte ens av att äta halva. Jag är skakig och faint, men jag orkar inte äta. Dumt. Väldigt dumt, till och med. Borde köpa kött av något slag och se till att få i mig lite kraft, men vi får se. Jag har lite stålers kontant...

Skall kolla på CSN.se när de tänker ge mig pengar; får jag dem innan helgen blir det IKEA på söndag! Superbt! <3

You can have the octopus, I don't like the way it looks.

Snart skall jag roa mig med att räkna växelmynt. Sedan blir min sparbössa tom igen, och jag får börja samla växel på nytt. Frågan är hur mycket man kan behöva till mat... Hm...
Jag hade hoppats på att få in räkningspengarna på kontot idag. Har jag inte fått dem imorgon har jag problem, då kommer jag inte hem! Mitt åkkort går ut idag...

Obrukbara ord.

Tjuvlyssning

Det roliga är att en klasskamrat till mig på lågstadiet blev hånad av vår gympa/mattelärare när hon sade "data" men menade "dator". Till saken hör ju då också att på gotländska säger man "data", vi är ju inte precis bra på korrekta ändelser.

No one's gonna save us now, not even god.

Att sitta i en kall skoluniform i snålblåsten på perrongen i Lund är INTE dagens bästa. Jag är helt stelfrusen! Skall leta rätt på en djävligt varm outfit i min garderob och sedan totalduscha tills blodet i mina ådror smält igen.

Jag vill ha mina pengar! Jag hoppas att de dyker upp snart. Så, Caroline: OM pengarna hinner komma innan helgen (vilket jag visserligen misstänker att de inte kommer att göra, eftersom Muprhy avskyr mig) vad säger du då om lite IKEA någon vacker dag i helgen? Annars kan vi kanske ta det på en vardag nästa vecka - jag har tenta kommande helg.

Jag var trea sämst i klassen på grammatiken. Jaja, jag var ju trots allt inte HELT sämst! Det som roar mig mest är att jag fick 1,5 av 2 på en fråga där jag totalt bara har flummat ihop ett svar som jag visserligen visste att jag var på rätt spår med, men jag trodde att de skulle totaldissa mina mystiska försök till en seriös förklaring. Nåväl.
Det får bli grammatikstudier nu fram till nästa helg, varvat med grupparbete med Lotta i Textanalys och whatnot. Blir alltså ganska mycket, men det är trevligt ändå!

Can you feel the holy prescence?

Jag har varit vaken i runt tjugo minuter nu, redan färdigklädd, färdigsminkad och färdig öht. Trött, dock. Lyckades inte somna vid utsatt tid igår, så jag gick till datorn igen för att köra mig trött och sedan läste jag ett tag, så runt två släckte jag lampan och inom en halvtimme sov jag. Max fem timmars sömn, alltså. Lagom irriterande, jag hade gärna haft en stilig och prydlig åtta i formuläret idag...

Idag bär det av till nya höjder! L403 skall jag upp i - Jag har aldrig varit på fjärde våningen så det blir ju lite spännande. Faktum är att jag gärna glömmer att det finns fler än två våningar, trots att det är ett stort djäkla trapphus mitt i allt (som jag sprang upp och ner för typ två gånger med min tunga laptop under inskrivningen, i mina desperata försök att hitta var jag skulle skriva in mig för den där fonetikkursen jag tänkte ta, men som jag skipppade)

OM pengarna hinner komma in till imorgon har jag närapå tusen spänn att roa mig för. Funderar på att gå en sväng på H&M i så fall, och hitta lite bra höst/vintertröjor. Jag har mest teeshirts, och sure, nu på hösten klarar man sig med en kofta över, men vintrar är inte bra för små lättfrusna gotländskor.

>> När jag var liten kallade de mig spindelbaini ("spindelbenen") men numera tycker jag ändå att jag har ett par snygga ben. Dagens egoboost presenteras av Hungern i Min Mage och Skelettet i Min Garderob, och sponsras av Monstren under Min Säng. <<

Creatures that dwells in darkness.

Dags för mig att gå till sängs nu. Min nacke värker, och jag måste orka gå upp klockan halv åtta imorgon bitti. Nackdel är att jag har glömt min tandborste hos Martin, men mina små gaddar får överleva en natt utan min rara borste I guess. Snart dags att köpa ny, för övrigt, men jag måste ha pengar först.

Har, tack vare Caroline, lyckats fixa det där CSN-grejet, så enligt deras sida borde jag få pengar inom en vecka, tror jag. Hoppas iaf, då får jag sextusen! Julklappar! IKEA! Kläder och så vidare! Mums.

Imorgon är planen att äta KÖTT; så jag hoppas att pengarna pappa för över idag hinner dyka upp till imorgon. Annars blir det till att räkna alla mynt i sparbössan, helt enkelt... Många mynt där. Borde räcka till kött. KÖTT!

(haha, nu fick jag "skäggmulledrömmar" i huvudet, det var lite annorlunda och uppfriskande... måste därmed leta rätt på den och lyssna på den NU.)

TEH SECRET.

Nyduschad och glad. Vad jag egentligen inte vet (haha) är att jag har beställt en mobil från mina föräkdrar till mig i julklapp. Mina päron är inte så bra på att beställa saker ;)

3


Det regnade på mig förut. Studsade runt i vattenpölar, vilket resulterade i att hela min högra stövel numera är fylld av vatten. Men det är som man brukar säga: Hellre fylld av vatten än täckt av säd!

Önskelista! (del 3)

333
 1. Väckarklocka - Bluebox.se
 2. Body Butter - Eleven.se
 3. Brödrost - Bluebox.se
 4. Underklädesset - Sexy.se

Himlen faller mot min nakna hud.

Kanske hittade en bra present till Fredrik nu. I och med att han inte önskar sig något så får han väl bli glad för vad han får, haha.
Planera julklappar är kul, men svårt. Jag och Ricard skall gå ihop och ge mamma en treatment på något nyöppnad spa-aktigt i Visby. Pappa skall få lite vin och ...något mer, vetefan vad. Ricard är svår att hitta present till, dumunge som han är. Jag har brukat köpa datorspel åt honom, men han spelar ju i stort bara CS och WoW. ...har för mig att det finns någon kul WoW-bok på SFbok.se, men jag undrar om det är något han faktiskt skulle ha nöje av. Fast böcker kan man ju ge honom; dra honom från datorn och aktivera honom på läsfronten?

Ikväll skall jag nog äta köttbullar och spaghetti, sticka halsduk samt se på film, tror jag. Jag har lite film i datorn jag skulle vilja glo upp mig på. Vill julstäda också, men skall fixa allt med CSN och så först, så att jag får pynta och ha mig <3

All things fluffy and pink!

Haha, lagom instängt i min lägenhet. Tjock luft, och jag behöver diska. Skall nog ställa upp balkongdörren ett tag och ta en dusch, tror jag.

Sov i Helsingborg i nättras, men nu är jag hemma och gullig och närvarande igen.
Ringde Zzucken angående mammas agg mot pappas julklapp; han skulle fundera på vad vi skall ge pappa istället samt försöka bearbeta mamma. Om någon som läser detta har bra julklappstips till pappan som har allt så är jag idel öra! Tips ö.h.t. på julklappar emottages tacksamt; Jag har två bröder, en mamma, en mommo, en pappa samt lite vänner som skall ha julklappar!

Skall surfa lite nu, jag har lite idéer på var jag skall leta julklappar till Ida och Amanda någonstans, kanske kan hitta något till mamma där också. Jag har en visserligen en idé vad jag skall ge Fredrik, men det får inte kosta för mycket. (plus att han säger att han inte önskar sig något, så man får hoppas att han blir glad ändå...)

Skall se ifall jag kan fixa lite fler fina julkollage. Kanske lite julklappstips åt ER? Jag älskar att hjälpa folk köpa julklappar! :)

Some kind of hate.

Femtio minuter med mamma i telefon. Julsnack, skitsnack, bowlingsnack, snacksnack. Hur kan man vara nere då?
Mår bättre nu. Jag är hungrig som ett as, men orkar inte bry mig. Det ordnar sig på något  vänster...

Nu skall jag nog klä på mig lite, jag är svept i ett badlakan sedan typ två timmar tillbaka.

Aska i min hals.

Jag önskar att jag kunde sluta gråta. Jag avskyr när saker går sönder. Vem skall jag vända mig till nu? Alla broar är brända och jag är illamående av allt.

Jag behöver verkligen en kram. En famn att få gömma mig i, någon som håller om mig och får mig att tro att saker och ting inte är så illa som jag tror (som jag vet)

I miss you, miss you so bad.

Na na, na na na, na na
I miss you, miss you so bad
I don't forget you, oh it's so sad
I hope you can hear me
I remember it clearly

The day you slipped away
Was the day I found it won't be the same
Ooooh

Na na na na na na na

I didn't get around to kiss you
Goodbye on the hand
I wish that I could see you again
I know that I can't

Oooooh
I hope you can hear me cause I remember it clearly

The day you slipped away
Was the day I found it won't be the same
Ooooh

I had my wake up
Won't you wake up
I keep asking why
And I can't take it
It wasn't fake
It happened, you passed by

Now you are gone, now you are gone
There you go, there you go
Somewhere I can't bring you back
Now you are gone, now you are gone
There you go, there you go,
Somewhere your not coming back

The day you slipped away
Was the day i found it won't be the same noo..
The day you slipped away
Was the day that i found it won't be the same oooh...

Na na, na na na, na na
I miss you

Jag vill ha en egen måne.

Jag saknar Anna just nu. Väldigt mycket. Jag saknar hennes underbara konspiratoriska sätt att vilja dödshota folk som bråkar med mig, och hur beskyddande hon faktiskt är mot mig när jag är ledsen. Det hade bara varit att skicka ett litet sms, så hade jag fått tonvis med kärlek från min syster.

Jag önskar så förbannat mycket att hon inte försvunnit. Jag saknar henne så att det gör ont-

Death whispered a lullaby.

NP: Katatonia - Will I arrive

Jag är trött. Funderar på att sova lite, men jag vet inte. Det är lite för tidigt, och då kommer jag inte att kunna somna ordentligt ikväll. Mina ögon är så slöa, dock, så jag får se hur det blir.

Jag hatar att känna som jag gör nu. Förruttnelse och fördärv. Allt är dåligt just nu, och jag är lika djävla emo som vanligt igen, vilket jag verkligen hatar.
Borde diska, borde äta, orkar inte göra något. Helt slut, ingen ork eller motivation.

Fredrik sade att det var så varmt i Thailand att man inte klarade av att vara utomhus en hel dag. Här är det kallt, både inne och ute.
Min mun smakar fortfarande vodka, men jag orkar inte dricka något för att få bort smaken. Jag är någorlunda bakfull också.

SNAFU.

Dålig dag idag. Knappt sovit något i nättras eftersom jag först försökte sova på ett kallt badrumsgolv under ett gäng handdukar, och sedan försökte sova i sängen med en fuktig handduk som täcke. Sovit illa, drömde konstiga saker om Mahjong, talande bebisar och folk som var trasiga pussel.

Försöker komma på vad jag skall roa mig med ikväll, men jag vet inte. Det får nog bli sticka halsduk och se på film, eller något. Eller sova, försöka få lite värme och försöka tänka på bra saker.

Talade med Fredrik över MSN i en halvtimme, vilket var väldigt trevligt. Saknar honom ju. <3

Monsters in the closet.

Nu skall jag snart åka till Helsingborg och tentafesta med Martin. Mm, screwdrivers! <3

Karantän roar mig idag, med dess uppsjö av nya användare. Snälla ni, jag är inte sjutton längre, jag tar allvarligt talat inte åt mig på samma sätt nu som då. Hoho. :)

Åt lite mackamackamackamacka, nu är jag mätt och har korsett, så förmodligen hade jag haft plats för mer.
Jaja. You can't win them all. Nu skall jag leta rätt på min korta kofta, annars får det bli Betty Page-kofta.

Ren är fin hest.

[15:42:56] neotic säger:
det regnar ute
[15:43:10] Carina  säger:
Jag vet <3
[15:45:15] Carina  säger:
Ren är fin hest
[15:45:22] Carina  säger:
regn*
[15:45:25] neotic säger:
renkött är gott
[15:45:26] neotic säger:
:D
[15:45:29] Carina  säger:

Jag menade inte ren :D
[15:45:31] Carina  säger:
Jag menade regn :D
[15:45:36] Carina  säger:
Dagens typo!

Living dead girl.

Nyvaken, igen. Somnade vid halv elva, gick upp nu vid ett. Trött, slö, hungrig, men orka bry sig.
Skall spela lite Mahjong och drömma om bättre tider, eller något.

Förvirrad av ett SMS som ligger sparat som Utkast; blev det aldrig skickat? Jag fick något som liknade ett svar på det, vilket är märkligt. Jaja, får se sedan när jag rensar utkorgen om det finns med där.
Irriterande: Det går inte att rensa ALLA meddelanden i utkorgen; jag får sitta och plocka bort dem ett och ett. Hej, vad då ovärt?

Får se om jag skall gå till Systembolaget idag eller inte...
Skall gå in på CSN:s hemsida och se hur det fungerar med den där studiebekräftan; enligt klasskamrater skall man beställa samt skicka in den via internet, men jag vet inte om det är via LU eller CSN, så jag får kika runt lite.

I want your skull, I NEED your skull!

Hemma igen. Jag gick efter en timme, jag och några till. Gjorde så gott jag kunde, har jag tur klarar jag det - men jag räknar inte med det. "Förklara följande begrepp" innebar fem ord jag aldrig hört förut. På de fem gjorde jag kvalificierade gissningar på fyra, har jag tur så var det inte HELT dåliga gissningar. Jag gjorde ett överslag och tror att jag får 16 poäng - 20 poäng krävs för G. Jaja.
Kollade grammatiktentan också - U, precis som jag misstänkte, men poängen var inte alls utsatta så jag får hålla mig till måndag innan jag får veta exakt HUR dålig jag var.

Tänkte lägga mig nu några timmar, jag sov oroligt i nättras och min hjärna vill explodera av trötthet. Alltså tror jag att lite sömn skulle vara på sin plats.
Klockan är ju bara tio, så det är ju ingen större fara om jag sover två-tre timmar - dagen blir ju inte förstörd av det.

(idag stavar jag som en kratta. har fått sudda som en galning under tentan, jag vetefan vad mina fingrar sysslar med, suck.)

Doften av ett sommarregn.

Nu skall jag vara duktig flicka och packa min tentaväska. Sedan blir det till att knalla till stationen, plugga plugga plugga, och hoppas att jag inte gör bort mig totalt.
Efter tentan skall jag till SoL-centrum, kolla resultatet på grammatiktentan samt be om ett studiebevis så att jag kan skicka det till CSN och få sweet amounts of sugar. Mmm. CSN får vara min sugardaddy <3

Och när jag fått CSN skall jag till IKEA, samt köpa julklappar till tusen personer. Typ.
Men nu, i detta nu, så är det tentadags. Önska mig lycka till - jag kommer att behöva varje välgångsönskan jag kan få.

(jag undrar hur många inlägg man skall ha skrivit för att hamna på framsidan?)

You are the storm.

Jahaja... Tur att jag var så djävla snabb då. Gick upp sex, skall ta tåget tio över sju, eller tjugosex över sju, och jag är klar NU. Försöker jag plugga nu kommer jag dock att somna, så jag får spela lite Mahjong I guess. Urrrr, hade kunnat sova en halvtimme till...
Somnade runt halv tolv i nättras, vaknade vid tre och var - jättepigg. Told you so. Somnade om efter en liten stund, drömde om hästar igen tror jag, och om allt jag pluggat, så förhoppningsvis har jag NÅGOT att skriva om på tentan. (utöver hästhästhäst då)

Vill inte åka in till skolan för tidigt; de låser upp ytterdörrarna kvart i åtta, så det känns korkat att sitta utanför och frysa i en halvtimme först. Varför frysa i en halvtimme när man kan låta bli?

Oj, nu lyckades jag pilla till någon sladd med foten så att ljudet försvann ur den ena högtalaren. Lagom obalanserat... Växlar till laptopen istället.

Om en halvtimme skall jag packa min tentaväska. Tills dess blir det Mahjong.

74 unika sidträffar idag, varav 40-50 var helt nya besökare. Trevligt!

Lift me up.

Sovdags. Får se hur det går imorgon... Jag får plugga lite på tåget och lite på plats, innan det blir dags att börja.
Första tentan utan tentagodis också, hoho. Jaja, orka fixa.

Godnatt.

You want some cheese with that whine?

Nedstämd, helt plötsligt. Jag vet inte varför... Det bara slog till. Jag känner mig väl kanske lite unwanted... Blä, jag vet inte. Jag behöver kramar och något att pyssla med, men idag har varit en konstig dag och jag har inget alls att göra. Sure, jag kan läsa igenom den trista boken igen, men det ger inget. Skall sms:a Signe och se ifall det har blviit några ändringar inför morgondagens tenta.

Det känns som lite klassiskt emognäll åt det gamla vanliga hållet, "Boohoo, ingen vill ha mig" typ. Men omg, det är ju så, så hur annars skulle jag känna? Nackdel.

35 dagar till jul. Då är det 30 dagar tills jag kommer hem till min fina ö igen.

Folk eftersträvar bara den idealiserade bilden av mig. Varför är det aldrig någon som vill acceptera det jag är, istället för att önska att jag vore den de inbillat sig att jag är?
People makes me sick.

Jag hatar oskrivna ark. Jag hatar helger utan planer. Ge mig något att göra, jag måste sysselsättas. Idle hands makes idle thoughts och jag orkar inte med min hjärna länge till.

Nice 8-year-old, wanna play?

Ännu mer "när jag var liten" kommer här:

När jag var liten tyckte jag om rosa, och hade fina mjukisbyxor och matchande tjocktröja i rosa tyg med My Little Pony på. Och fina rosa sneakers, så att jag kunde spela fotboll på rasten. Jag tyckte om att klättra i träd och att ha snöbollskrig, att leka tafatt och att leka krig med killarna i kvarteret när jag var ledig. Jag älskade att hoppa i lövhögar och att åka pulka och att se på tecknad film. När jag fyllde år önskade jag mig My Little Ponies, Barbiedockor och böcker och musik, och sådana bra saker. Jag ville väldigt gärna få sminka mig i skolan för att vara lika tuff som de tuffa tjejerna, Noelia och Adde, men det fick jag inte. Och när min mamma sade nej, då var det inget mer med den saken. Varför tjata när det redan är bestämt?

...och idag... finns det bh:ar för barn som inte ens utvecklat bröst, och små små klackskor för flickor som borde ha gympaskor att sparka fotboll med, och det finns kortkorta kjolar och urringade tröjor för töser som ärligt talat inte har något att visa upp, och de sminkar sig, de små liven. De små tioåringarna som egentligen borde vara täckta att sand och gräs och skratta och gunga på rasterna, de sminkar sig och går runt i kläder som knappt vuxna kvinnor borde bära.
Detta är saker jag tänker på ganska ofta, det här med skillnaden på hur min uppväxt såg ut och den skarpa kontrasten till hur småbarn växer upp NU. Jag kom in på http://damonrasti.blogspot.com/ och kände mig efter lite läsande där manad till att skriva om min syn på det hela. Det är faktiskt något man måste prata om, för världen har gone nuts!

Kom igen, folk. Vill ni verkligen att småtjejer skall växa upp till små sexobjekt innan de ens fått vare sig mens eller bröst? Vill ni att era småpojkar skall börja röka när de är nio år gamla, och ha sex innan de ens kommit i målbrottet?
Ibland önskar jag att jag hade ett eget barn, men jag känner mig skräckslagen inför den värld min lilla kulting skulle få växa upp i.

En annan sak som twists my tentacles är hela fenomenet med curling-föräldrar. Seriöst, jag ser verkligen rött av föräldrar som inte klarar av att ha koll på sina ungar. TV tjänar storkovan på att visa program som Supernanny och fan och hans moster, och det enda jag kan tänka är "Hur djävla snedknullad i skallen får man vara?!"
Nu är det så där så att jag nästan är på vippen att hänga ut folk igen, men det vill jag inte. Låt oss bara säga att jag har varit i kontakt med ungar vars föräldrar har noll och ingen koll på sina glin. Barn som blir mutade med godis för att hålla tyst - ni kan ju gissa vilken RAR och TREVLIG kroppsform de små liven redan börjat utveckla. Men herregud, vad gör ni för fel? Ni måste ju inse att det är NI som har ansvar för era barn! Flertalet gånger har jag varit tvungen att ta hand om ANDRAS barn på min arbetsplats, för att föräldrarna negligerar dem. Barnen tjatar, tjattrar och skriker - och vad sker? Ingen bryr sig. Eller värre: folk blir arga på barnen (en del av dem är inte äldre än fem år!) fast det är föräldrarna som är to blame. Snälla Sverige, snälla världen - vad i helvete sysslar ni med?

OCH VARFÖR GER NI ERA UNGAR MOBILTELEFONER?! Herregud, jag köpte min första mobil när jag var sexton år - innan dess hade jag inget behov - whatsofuckingever - av en. Vad i helvete skall en sjuåring med en kameramobil till? Ringa mamma? Det kan man använda andra telefoner till. Det finns INGEN GILTIG ANLEDNING! Ge mig ett bra argument för varför småbarn behöver mobiltelefoner, och vad jag saknade i min uppväxt genom att inte ha en, och jag blir djävligt imponerad.

Ta bort barnen från datorerna. En nioåring har inget på internet att göra - skicka ut henne till fotbollsplanen istället! Era små söner har faktiskt roligare saker att göra än spela CS 24/7, tro mig. Man kan leka krig, man kan samla hockeybilder och bokmärken, man kan bygga kojor och leka restaurang, man kan göra vad man vill och vara vem man vill - så varför låter ni dem inte? Varför tvingar ni inte ut dem, varför är ni så djävla rädda för dem?

Som jag skrev i min söta lilla inledning: När mamma sade nej, så var det nej. "Mamma, kan jag få godis?" "Nej" - okej. Ingen idé att tjata, mamma har sagt nej. "Pappa, kan jag få en leksak?" "Nej" - samma där. Tro inte att mina föräldrar någonsin sagt nej på pin kiv, eller att de någonsin varit elaka genom att neka oss saker - herregud! Mina föräldrar är - och visst, jag är djävligt partisk, men ändå openminded - några av de bästa föräldrar jag vet. De har satt gränser, och vi har lytt dem - inte på grund av underkuvenhet, inte på grund av att de har varit det minsta strikta fysiskt sätt, utan på grund av att vi hade respekt för dem. Hur många barn idag har verkligen respekt för sina föräldrar? Hur många kommer hem vid utsatt tid, hur många låter bli att göra saker deras föräldrar nekat dem att göra? Jag undrar det, jag. Jag vet att många som var samtida med mig var rebelliska, och gjorde många saker gentemot deras föräldrars vilja när de var i sin upproriska period, men de hade ändå respekt för sina päron.
Jag var faktisk aldrig särskilt rebellisk. Jag ville bli punkare, men lät bli eftersom jag hade respekt för pappa som har en affär. Jag ville sminka mig när jag var liten, men mamma sade att jag fick vänta tills jag var femton. (där var jag dock lite rebellisk, för jag sminkade mig i smyg när jag gick i sjuan och åttan, och torkade av det på mina vantar på väg hem från skolan ;)) Min stora revolt var väl att jag färgade håret svart, började klä och sminka mig svart samt lyssna på hård musik. Och that's it. Inga tonårsfyllor, inga sena nätter, inga droger, inga cigaretter - jag höll mig till en utseendemässig revolt.

Det gör mig inte bättre än er, jag vet att jag inte är bättre än någon annan. Men det gör mig förmodligen annorlunda, och är väl kanske en del av det som gör att jag tänker som jag tänker. Många ser nog genom fingrarna med dagens barnbeteende på grund av hur de själva upplevde sin uppväxt. Kanske är jag extra perceptiv för att jag var ett sådant "mönsterbarn" jag nu var, men ...folk måste ändå reagera. Modevärlden gör horor och hallickar av våra barn, och folk verkar ärligt talat inte bry sig 'nuff för att ens skrika ut sin motvilja mot det hela.

Vakna. Kanske är jag på hal is, kanske är jag ute och cyklar, men snälla ...ta åt er. Gör NÅGOT. Jag har säkert fel i allt som står här - men motbevisa mig! Gör något jag inte väntar mig, ta med era barn på långpromenader, ha popcornkvällar med dem, spela sällskapspel, spela basket, ta med dem på fisketurer. Det ger bra mycket bättre minnen än att man fick sin första kyss som åttaåring, eller att man var först i mellanstadiet med att bli av med sin oskuld.

For your lies: here's the glittering prize.

Ricard ringde och pratade lite med mig om pappas julklapp. Saker och ting verkar gå vägen för oss, och nu är jag på sådant där sprudlande julhumör igen!

Funderar på att ha högläsning för mig själv ur min bok; det hjälpte ju inför fonetiktentan. Nackdelen är bara att jag blir så torr i halsen, och den är redan öm eftersom jag är sjuk. Nackdel.

Idag har jag haft typ 40 NYA unika besökare. Det är lite tufft! Synd bara att min blogg är så trist att ingen vill stanna, haha :D Får kolla statistiken imorgon och se hur många det blir då; kan jag toppa tjugo blir jag glad. (jag har haft 23 besökare både igår och i förrgår!)
Smege sade att de riktigt stora bloggarna är provokativa och politiska. Well, politik är inte riktigt min starka sida, så jag får försöka vara lite mer provokativ. Jag har en del planer på saker jag vill se mer av i min blogg, så kanske kan jag få till något bra inlägg att posta här senare. En längre rant, helt enkelt. (frågan är om jag behöver en rant-kategori?)

Fick mail från Henrik; uppenbarligen har jag inte alls missat tentagenomgången gällande grammatiktentan; den är på måndag morgon. Bra det, då är jag uptodate igen. Oroade mig en hel del över att jag hade missat det, så det känns faktiskt skönt att jag inte är så out of control som jag trodde. Mmm, kontroll. I like.

Åt lite, såg på South Park. A ladder to heaven. Garvade glatt åt diverse saker, främst åt pedofildåren på nyheterna. Well, det är är av ointresse. Åt i alla fall mackor tills magen sprack, så just nu är jag återfödd som Fenix ur askan... eh, ja, just det...

Dags att plugga vidare. En sak är i alla fall säger: Jag ÄLSKAR omtentor! <3

Look who's Miss Popular!

Jaja, inte så JÄTTEPOPULÄR, men idag har många varit här och kikat! Har en svag misstanke att jag har Hanna Fridén att tacka för det, så: Tack :)


Lost in space.

Så! Nu har jag läst igenom och gulmarkerat viktiga segement genom hela boken. TRIST SÅ DET RÄCKER TILL OCH BLIR ÖVER, och jag misstänker att jag kommer att köra på tentan. (Lotta skrev att det räckte med 20 av 40 poäng för G, så kanske man har en liiiten chans iaf)
Jag fick lära mig på mellanstadiet att gult stimulerar hjärnan, så förhoppningsvis skall något fastna nu när jag har gulmarkerat allt det viktigaste.

Det här roar mig:

Det "allra första" ordet har kommit att spela en stor och viktig roll i många kulturer. I en spännande avhandling om språkbyte på Papua Nya Guinea beskriver Don Kulick (1990) hur viktiga barnens första ord är för själva språkbytesprocessen. Om barnen jollrar något som låter som "oki", tolkar föräldrarna det som ett yttrande med innebörden "nu sticker jag härifrån". Detta tas sedan som ett bevis för att deras gamla kultur och traditioner inte längre duger för moderna barn. Därför använder de vuxna inte sitt ursprungsspråk taiap när de talar med barnen, utan talar Tok Pisin, ett nytt kreolspråk. Eftersom barnen inte får lära sig taiap lär de sig naturligtvis inte det språket. Så uppstår en ond cirkel; barnen lär sig inte taiap eftersom de inte används av förldrarna, och föräldrarna i sin tur klagar över att taiap försvinner och ersätts av Tok Pisin

Vilket otroligt underbart folk! "Nu sticker jag härifrån"! :D
Språkstudier roar mig.

Nu tillbaka till de språkstudier som fails to amuse me; språkinlärningsstudierna jag måste lära mig till imorgon bitti.
Är på humör för att ta en riktigt lång djävla promenad; diska; städa här hemma; ta en låååång dusch; se på film - ja, faktiskt göra precis vad som helst som gör att jag SLIPPER PLUGGA DETTA TRISTA SHIET.

Back to the place of my worst defeat.

Dumma svenskabok som inte är konsekvent. Olika uttryck för  samma process, och en mycket märklig variant av semantiska regler. Istället för att utgå från Agent och Tema, vilket är vanligast, föredras tydligen Agent och Patient. I själva verket skall det ju vara Agent, Tema och Patient - får jag fel om jag skiljer på Tema och Patient på tentamen? Allmänt jobbigt.

Nacken gör ont, jag är uttråkad, och jag har kommit lite mer än halvvägs. Övningsuppgifterna tråkar ut mig, och jag kan inte komma åt de uppgifter som Lotta mailade mig eftersom hotmail har bestämt sig för att kuka ur.

Och nu dör snart min laptop och därmed min kontakt med omvärlden. Leta ledigt kontakturtag, kanske...

Put your lips to mine.

Världens bästa låt att lyssna på (och högljutt sjunga med i!) när man är nere och behöver rycka upp sig:

Danny Elfman - Poor Jack (från the Nightmare before Christmas)

Seriöst. Jag blir alltid på bättre humör av den, den är riktigt bra.
Annan bra låt att lyssna på, sjunga med i och dansa till är ju -as we all know by now- Dschinghis Khans underbara Moskau! <3

Unendlich Liebe.


Kids says the darndest things.

Lagom trist plugg, OCH jag missar konsert ikväll som jag gärna hade gått på! Suck och blä och usch och fy.

I alla fall, detta fick mig att skratta lite:
Hur barn böjer ord, läser jag en uppgift om just nu, och ett barn böjer "ägg" i plural på följandet sätt: "äggäggäggägg"
Det är ju typ helt galet sött! Så skall jag också börja pluralböja saker.

Till lunch åt jag brödbrödbrödbröd. :D

You were always on my mind.

Jahaja... Fortfarande inte pluggat något.
Jag skulle behöva gå till affären och köpa lite att äta, med mat i magen blir man piggare på att plugga.

Kupong från COOP, de ger mig en ask Noblesse! Teh snellness!

Well, a plan is made:
 1. Klä på sig.
 2. Gå till affären.
 3. Äta, plugga.
 4. Plugga.
 5. Plugga.
 6. Plugga.
 7. Sitta vid datorn.
 8. Duscha.
 9. Äta kvällsmat.
 10. Plugga.

My rodeo Romeo, a cowboy god from head to toe.

Vedervärdigt nyvaken. Skulle ha gått upp vid tio, men ställde fram klockan en timme och stal därmed lite extra sömn. Trött som en koala, men det går nog snart över.
Idag skall jag plugga, är det tänkt, eftersom jag har tentamen imorgon. Bläh. Orka! Vi har dock morgontenta, så jag är glad. Visserligen innebär det att jag måste gå upp senast halv sju imorgon bitti, men... hellre morgontenta och hela dagen ledigt, än att ha tenta på eftermiddagen/kvällen igen.
Det ideala hade ju varit att börja tentan klockan nio.

Jag drömde om hästar, Martin, kolonilotter, bowlinghallen, en massa märkliga bilar/fordon, fåglar som åt människor, kungafamiljen, något race i en affär som såg ut som en blandning mellan H&M och ICA, min bror, pappa, maskar, mörker och en massa annat. Lagom weird dröm, haha, jag minns lite av den men inte tillräckligt för att kunna skriva en sammahängande text av det.

Planen är väl att sitta i köket idag, men i så fall måste jag diska och det orkar jag inte. Skall vänta lite grann, så att jag inte somnar direkt när jag börjar plugga. Spela lite Taipei först, kanske...

He's got my father's eyes! ...take those out of his mouth.

På radion när jag var i affären förut sade de att det är 36 dagar kvar till jul. Mjau, I like.

Jag stannar hemma imorgon och pluggar järnet, tänkte jag. Lotta skulle maila över lite uppgifter jag kan jobba med, och så finns det uppgifter i boken. Den är bara på 92 sidor, så den kan man ju lätt läsa igenom ett par gånger. Ämnet är ju trots allt ganska intressant.

Nu är jag trött och har lite huvudvärk, så det är dags att fimpa datorn och gå till sängs istället.
Mitt last.fm fungerar inte längre, men det är på sätt och vis ganska bra. Nu är jag mer sansad när jag lyssnar på musik, och oroar mig inte längre för att vissa låtar skall synas på min lista, haha. En del låtar är lite sådana där pinsamma töntlåtar som jag lyssnar på av differerande orsaker...

Mitt knä värker...

IDA! Jag vill chatta med dig! Jag är online typ hela dagen imorgon - peta till mig om du är det också! <3
Online, alltså. Viktigt  viktigt!

Where do monsters go?

NÅGOT har påverkat mig, för jag sitter med en reaktion i bröstkorgen och den vill väldigt gärna ut. Jag vet dock inte vad det är, eller varför, men jag känner mig helt fjärilar-i-magen och jag förstår ingenting.

Jag är glad för att Fredrik skrev på msn att han saknar mig! Han var ledsen för att han och jag inte pratat något alls sedan jag flyttade - något jag själv reflekterade över bara häromdagen. Och jag blev helt wheee, för min bror saknar mig faktiskt! <3 Älskade bästaste raraste finaste lillebror.

Fortfarande glad för att Ricard ringde mig, också. Mina bröder är teh shit!

Jag funderade en massa över Anna förut... Kom dock inte fram till något, så jag har inget särskilt att skriva om det, utöver att jag ägnade henne en hel del tankeverksamhet.

Men... what are these feelings? Vad är det som händer i mina små lungor? Jag förstår inte. Jag har mina aningar, dock, men jag tror att jag är lite fel ute trots allt.

Bleed with me.

...just nu, just det här ögonblicket, så har jag precis den färgen på håret som jag vill ha. Jag hoppas att det håller sig, då blir jag glad som femton glada australiensare!

Why can't we have some guts?

Nu har jag skallen full av röd hårfärg. Förhoppningsvis blir det redigt rött den här gången. So far, so good, men det glider säkert ur när jag duschar.

Fick sms av Lotta! Det var trevligt.
Ricard ringde mig också, så jag kände mig helt populär. Och tjejen i kassan tyckte att jag hade en snygg sjal, haha :)

Jag köpte tre nystan svart garn i affären, så nu kan jag se till att sticka mig en svart vinterhalsduk! Som sagt; lila i all ära, men den är väldigt svår att matcha med resten av mina kläder. Så, jag skall bara få tummen ur och sedan börja sticka. Kanske gör det redan ikväll, funderar på att se på Princess Bride. Behöver fortfarande komma igång med att byta knappar på min vinterjacka; snart nog blir det kallt, och då behöver jag vara väl förberedd.

Hösten är snart över. Det är konstigt. Jag har knappt hunnit märka att den börjat!
Nu har jag varit skåning i typ tre månader. Ändå känns det som att det var häromdagen jag flyttade ner... Tiden rör sig med en märklig hastighet som jag inte blir klok på.

Ikväll är nog en kväll jag skall äta glass. Eller dricka mängder av vatten. Oooh, vatten. <3

Önskelista! (del 2)

47437-37
 1. Frasier, säsong 7-11 - Ebay.com
 2. Saddle Shoes - Ebay.com
 3. Roller Skates, vita med röda detaljer - Ebay.com
 4. Skullcrushers - ?
 5. King's Quest VII The Princeless Bride - ?

I wish I was an apple, hanging on a tree, and everytime you passed you'd take a little bit out of me.

Jag undrar ibland hur jag fungerar. Vad formar mina tankar? Vissa saker upptar mina tankar just nu, och jag vet inte vad jag skall göra av det. Jag kan inte ens utgå från tidigare erfarenheter, eftersom båda de exempel jag har är i varsin socken av det hela; det ena är ja och det andra är nej, och jag vet inte vilket som stämmer. Folk är folk, och jag avskyr när jag måste försöka reda ut vad som står på med mig och andra.

Sickna tossigheter.

Jag behöver tjejsnack. Jag behöver Ida eller Amanda, en massa smoothie, alternativt o'boy med grädde, och popcorn och choklad och massa, massa tjejsnack om saker och ting.

Allmänt svältfödd. Inte på mat, dock, jag är proppmätt på köttbullar och gräddsås och lingon.
Funderar på att gå till affären och köpa mer hårfärg. Jag känner ett behov av att promenera av mig lite, och håret behöver fyllas på - det är nästan urblekt igen. Jag undrar vad som har hänt med mitt hår - blekning förstör det verkligen rejält numera, och då började jag ju ändå på ny kula.

Jag är ganska långhårig numera. Har samma längd - och färg! - som när jag var sexton och vi var på Kreta!
Jag och mamma skall gå och klippa oss när jag är hemma sedan, så då blir jag av med superlängden i nacken i alla fall - bra det, jag känner mig nästan lite hockey ;)

Sex ist eine Schlacht; Liebe ist Krieg.

...vad jag ville ha sagt med min rant var väl helt enkelt:

Livet blir aldrig vad man väntar sig, det blir vad man gör det till.

Detta är Carina, 22 år gamma loch uppenbarligen redan en gammal vis kines, over and out.
Diska klart, sedan laga mat. Två stora fina potatisar kostar tre kronor; jag borde äta potatis oftare.

När jag var liten...

(Jag skall bara ranta lite här, så skall jag knalla till affären sedan)

När jag var liten hade jag ganska bestämda åsikter om det mesta. Jag hade bestämt att jag aldrig någonsin skulle färga håret, plocka ögonbrynen, börja dricka, röka, knarka och en djävla massa andra saker. Well, jag röker inte (av flertalet anledningar, alla giltiga), jag knarkar inte och det mesta andra föll i glömska. Kanske svek jag de ideal jag hade som liten knatte, men å andra sidan är ändå de flesta val jag tagit baserade på MIG och MINA önskemål. JAG ville färga håret (brunt var min första nya hårfärg), JAG ville plocka ögonbrynen (jag var nyfiken på hur det såg ut), JAG valde att börja dricka (när jag var arton och ett halvt, och då bara cider) och jag har alltid varit den avgörande faktorn i alla mina beslut rörande mig själv. Tro mig, jag hade kunnat vara djävligt annorlunda om jag faktiskt givit efter för alla som tjatat på mig under min uppväxt att gör si, gör så, prova cigaretter, prova alkohol, ha på dig tightare kläder så får du killar och så vidare.

När jag var liten tyckte jag att det var jättesnyggt med tandställning, fräknar och glasögon, och jag önskade att jag skulle få det när jag blev äldre. Tja, tandställning hade jag några år, glasögon har jag haft sedan jag var typ elva, men fräknarna fick jag aldrig. Nog bäst så, jag hade förmodlien bara stört mig på dem.
Folk undrar alltid vad man trivs med på sig själv, om man faktiskt har något man är nöjd med trots att man bara gnäller hela tiden. Well, jag tycker bra om följande saker på min kropp: Min rygg, mina ben, mina ögon, mina öron och min näsa. Jag kan inte säga att jag vantrivs så förskräckligt med resten av mig, men let's be honest: Finns det verkligen någon som är hundraprocentigt nöjd med sig själv, som inte skulle vilja leka gud vs. lerklump med sig själv om man fick chansen? Jag skulle aldrig i livet operera mig för att förbättra mig, inte en fscking chans (dels är jag rädd för operationer, och dels så tycker jag att det finns bättre sätt att spendera sina pengar och bättre sätt att skaffa självklänsla)

När jag var liten ville jag bli lång, smal, ha getingmidja, runda höfter och störa bröst. Well... Inte många rätt där inte, haha. Jag är inte så djäkla lång, jag stannade på 164 centimeter. Jag är inte så djäkla smal, jag är ganska normalbyggd. Sure, jag har midja, byst och höfter, men inte på det sättet jag drömde om. Jag har inte det där långa håret jag fantiserade om, jag har inte de gyllene lockarna jag ville ha. Jag vill gärna beskriva mig som liten och bastant, snarare än liten och fragil eller något sådant.
Jag trodde att en kropp i stil med de där de alltid hade i alla böckerna skulle göra så att männen sprang sig fördärvade efter en. Tja, med de få "check" jag fick där har jag inte ens någon som krälar efter mig, så det var en märklig villfarelse.

När jag var liten undrade jag alltid vad folk tyckte om mig. Det undrar jag fortfarande. Jag är inte charmig, jag är inte trevlig, jag är inte snäll. Jag är skitjobbig, och det vet jag. Jag förstår inte varför folk står ut med mig, om jag skall vara ärlig. Javisst, jag kan vara helt underbar när jag väl vill, men för tillfället är jag för rädd för mänskligheten för att våga öppna mig lite för folk.
Jag undrar vad som krävs för att man skall bli modig... Jag har alltid varit liten, rädd och lättskrämd. Jag har aldrig vågat säga ifrån, jag har aldrig vågat stå upp för mig själv, och jag har aldrig vågat försöka ta det jag vill ha. Men... även fast jag vill... hur skall jag våga?

När jag var liten ville jag bli prinsessa när jag blev stor.
Jag saknar den jag en gång var. Den naiva, gulliga lilla som aldrig behövde oroa sig längre än mina armar nådde, och som alltid hade folk som höll om mig när jag behövde det.

Well, detta var inte meningen att låta totaldeppigt, så läs det inte på det viset. Jag försöker bara vara lite rolig på min egen bekostnad här. Jag är inte ett hopplöst fall, tro mig!
Jag må ha blivit annorlunda än jag bestämde när jag var en manipulativ liten snorunge, men jag står för vad jag har blivit och jag har inga planer på att trycka ner mig i dyngan! Jag är Carina, take it or leave it, och kanske är det snart dags för mig att morfa igen. Vi får se.

Over and out, dags att köpa potatis!

Håll om mig, släpp inte taget om mig.

Idag är jag lite blue and alone. Lyssnade lite på Johnny Burnette, vilket var bra, men jag kände mig lite träffad av texterna. På ett dåligt sätt.

Jag saknar och behöver.

Nackdel.

Nu skall jag gå till affären och köpa potatis så att jag kan laga mat åt mig.
(Och ja, det är citat Nanne grönwall-whatever i rubriken, so fucking what?)

Dracula's cadillac.

Min pappa är en snäll häst och tog 600:- från min aktiedepå och skickade mig. Nu har jag råd att leva igen, phew. Jag har kanske tvåhundra kronor till, utöver de sexhundra som är på väg, och det är bra.
Pappa är konstig och pratar kodspråk med mig på MSN, haha. Jag saknar att äta middag med min sjuka-i-huvudet familj! Men snart är det jul, och då har jag tre veckor hemmavid att ta igen mig på! (gissar dock att det kommer att bli väldigt skönt när jag kan åka hem igen, haha. Tystnad brukar alltid vara välkommen efter en stund med min familj...)

Min nacke, och främst den vänstra axeln, värker så att jag tror att jag blir galen.
Skall ta en riktigt varm dusch strax, får hoppas att varmvattnet tinar upp min stackars axel lite.

Horror business.

Mina scones blev vedervärdiga De smakade jättekonstigt och var helt sepe konstistensmässigt.

Ser på South Park, det handlar om bröst, haha. Boobs is power! Ja djävlar... "Bebes boobs destroy society"

Jaja, min mage är ledsen för de dumma sconesen. Får se ifall jag orkar steka köttbullar senare, annars får jag äta dem imorgon. Jag har lite bröd kvar sedan lunch som jag får äta sedan. Jag har ett äpple också.

Pyssla lite nu. Imorgon skall jag vara duktig och läsa mer i min engelska bok.
Jag är SÅ opepp på tenta just nu... Jaja. Inte klaga!


My eyes are blind but I can see.

Nu har jag förhoppningvis snart scones. Jag är stel i nacken och kan inte röra mig så bra som jag önskar, men ...ja... kanske. Något blir det ju, iaf! Mmm, scones... Och så lite o'boy till det! Jag har lite South Park jag kan se på while eating också, det är bra!

Det har regnat ute, men det verkar ha dragit bort igen. Synd. Jag hade gärna haft lite pitter-patter mot rutan...
Nåväl. Funderade på att se vad det finns för möjligheter för att flytta soffan så att den står mer framför datorn - om det går bra kommer jag att lägga mig där ikväll, ynka, tycka synd om mig själv, samt se på Princess Bride. Om det är en dålig idé kommer jag istället att lägga mig i sängen, ynka, tycka synd om mig själv, samt se på Phantom of the Opera eller Köplust eller någon annan trevlig film. Film, ynk och tycka synd om sig själv blir det i vilket fall!

Nacken dödar mig. Jag är soooo in need of lite massage, jag har nacken full av knutar som ingen kan få bort. Sickna tossigheter...

She cries, children often do when they're cold and hungry too.

Dags för mig att gå till affären. Jag skall posta ett brev innehållande tre tépåsar till en kille i Borås som trodde att jag bara skojade när jag lovade att skicka té till honom; jag skall köpa sconesmix eftersom Caroline genom att berätta om vad hon ätit idag fick mig att bli jättesugen på scones, och jag skall panta lite flaskor jag har i min städskrubb.

Mina ögon värker, och jag pendlar som fan mellan att frysa och att vara jättevarm. Jobbigt att dra i kläderna hela tiden, tycker jag.

Tror att jag, i brist på bättre saker, skall bädda ner mig i sängen sedan och se på lite film och leka lite med min klänning. Kanske se lite Phantom of the Opera, eller något åt det hållet. Visserligen har jag The Princess Bride i datorn, men halva grejen var ju att jag skulle vara nerbäddad i sängen... Jaja, annars får jag ta mitt täcke och knö ner mig i min datorstol; filmen är ju väldigt söt, och jag har en bra datorskärm. Jag har inte sett The Princess Bride på evigheter...

FÖRRESTEN! Om någon vet var man kan köpa King's Quest VII (har jag för mig?) The Princess (eller är det Princeless?) Bride, så låt mig veta! Det är Sierra som har släppt det. Jag hade det när jag var liten, och trots att jag inte klarade en enda bana tyckte jag om det. Skulle vilja försöka mig på att spela det igen, det var ett fint spel med söt musik.
Så, tips emottages tacksamt!

Nu skall jag klä på mig (pyjamas ftw!) och skutta iväg en sväng. Jag återkommer nog med fler värdelösa poster senare.

NP: The Crüxshadows - Marilyn, my bitterness

Jag saknar dig fortfarande, vet du.

..jag hittar fortfarande saker jag vill ge Anna i julklapp. Nackdel. Jag trodde att det bara var förra året som jag var lite desillusionerad, men det är jag tydligen fortfarande. Det är ibland VÄLDIGT svårt att verkligen greppa hur extremt mycket hon INTE finns längre, efter att ha haft henne såpass närvarande i 21 år.
Jag saknar henne. Jag tänker på henne varje dag. Det är en nackdel med att bo av ön; jag kan inte besöka hennes grav när och hur jag vill. (fast jag tänker på den... inte riktigt samma sak, men det ger ändå en liten tröst att veta att hon FINNS där. jag vet inte, det är svårt att ha rationella tankar om döden i det här fallet)

Det är länge sedan jag hade mardrömmar relaterade till det här. Det är skönt. Jag är inte längre lika panikslaget vettskrämd för min familjs skull heller; när jag var liten drömde jag väldigt ofta mardrömmar om att min familj dog eller övergav mig, och när Anna dog var det som ett rejält slag i ansiktet på mig. Första tiden efter att hon gick bort var jag jättenervös så fort någon i min familj åkte iväg någonstans - och när Fredrik (sthlm) ringde och sade att det hade slagit ner en bomb på Bali när Fredrik (Sega) var där så var jag väldigt nära panikhysteri på jobbet. Det är ett under att jag lyckades hålla mig från att börja gråta - mitt hjärta slog snabbare än aldrig förr fram tills vi faktiskt fick kontakt med Fredrik och han sade att det var okej med honom. Dock var jag inte helt lugn förrän han var hemma i Sverige igen.

Fredrik är i Thailand nu, men jag är inte alls lika uppstissad nu mer. Det är väldigt skönt, jag kan sova gott om nätterna och jag vet att han klarar sig. Han är faktiskt vuxen och vet att ta vara på sig.
Och kommer ungfan inte hem till jul skall jag åka till Thailand, leta rätt på honom och vrida nacken av honom. Jag vill krama på BÅDA mina bröder i jul!
Nej, men han sade till mamma att han skall hem i jul, så det är nog ingen risk att jag missar honom.

Saknar Ricard. Jag har inte träffat Fredrik sedan jag flyttade, och Ricard träffade jag ju när jag var hemförbi i början av oktober, men jag och Ricard har alltid stått varandra närmare. (därmed inte sagt att jag inte älskar Fredrik lika mycket)
Saknar pappa och mamma och mommo och Fredrik också. Och alltid Anna. <3

En hetsig, våldsam dans.

Sylve blev jätteglad att jag ringde!
Ringde till bowlinghallen, Peter svarade, jag blev helt ställd, haha. Började svamla, men till slut blev det faktiskt en liten konversation av det! Pratade med mamma, och hon sade att Sylve just plockade isär en maskin, så hon ringde upp mig när han var klar så fick jag gratta honom. Sylve är en raring, men väldigt ensam, och har barn som typ struntar i honom.

Förhörde mig lite om den där personalfesten också; mamma var lite förtegen om den, men jag fick fram att det var tänkt att vi skulle dricka lite - jag kommer dock att hålla mig till MAX två cider. Som sagt, jag planerar att dricka till med mina vänner på nyårsafton och då vill jag gärna vara pigg och alert, och inte bakfull. Jag är INTE rolig när jag är bakfull, haha. Jag blir så ynklig så ni anar inte!

Jag har läst ut  "Språkinlärning hos barn" av Gisela Håkansson nu, skall strax kika i "How Languages are Learned" av Patsy Lightbown och Nina Spada (Oxford Handbooks for Language Teachers). Den är på 200 sidor fackengelska. "Yay". Dock tror jag inte att allt som står i den är relevant (jag har läsanvisningar på ett papper här, men de gäller för Second Edition, och jag har Third Edition eftersom Akademibokhandeln håller sig up-to-date, suck)

Jag vill hellre lägga mig i sängen, sprätta klart min klänning och se på film. Sedan blir det handsömnad för hela slanten... Hade varit guld värt om det gick att fixa klänningen så att den faktiskt passar - med min rosa underkjol och min gula bolero till har man en skrämmande ljuvlig outfit. Jag tror faktiskt att det skulle vara farligt snyggt med mina rosa pumps till... Ack ja, nyårsfärgring för fulla muggar! Så; sprätta klart, lyckas handsömma nytt ryggstycke, hoppas på det bästa. Håll tummarna för mig, är ni rara!

NP: Preatorian Platoon - Himlen Faller

Får se ifall jag tar mig till skolan imorgon... Jag mailade Lotta för att ta reda på hur läget är för dem; kanske kan jag istället ta det lite lugnt och läsa den engelska boken. På torsdag skall vi få tentamensinformation, så då kan det dock vara bra att ta sig in. Och jag MÅSTE fixa det där pappret... Kanske kan man maila skolan och be dem skicka hem ett åt mig? Nåja, det ordnar sig.

Önskelista!

47437-36

 1. Fables, 1001 Nights of Snowfall - Amazon.com
 2. Face cream & Body Cream - Eleven.se
 3. Sony Ericsson Z610i - Tre.se
 4. Pleaser Seduce-218 - Ebay.com
 5. Demonia Dolly Chunky Heels - Ebay.com
 6. Fables #8 (inte med på bilden) - Sfbok.se

Sandy Claws is coming to town.

Jag längtar verkligen till julen! Jag är verkligen som ett barn på den fronten, fortfarande vid 22 års ålder. Men liksom... Jag älskar maten, jag älskar att hela min familj är samlad (Anna är fortfarande hos oss, om än inte i fysisk form), jag älskar att ge bort saker och jag älskar förväntningarna. Jag tycker om att få saker också, men det är inte viktigt. Jag tycker att det är viktigare att få ge.

Så. Planen inför kommande julmånad:
x Jag vill åka ut till IKEA en dag och köpa julpynt. Caroline, har du lust att hänga med? Jag tänkte IKEA i Malmö, om det finns någon buss som går dit.
x Jag skall storstäda min lägenhet, och pynta rejält. Tänkte nu i det snaraste dra upp min långa ljusslinga ur källarförrådet och sätta den på mitt balkongräcke. Nackdelen med ljusslingor är att de har en mer hypnotiserande effekt än Hypno Toad, och jag fastnar alltid vid att stirra på dem.
x Julbak! Jag vill göra lussekatter och pepparkakor och kanske våga mig på knäck. Ett fint pepparkakshus hade ju ägt så djävla hårt! Kanske baka lite godis också, får se hur jag ligger till ekonomiskt sedan.
x Göra upp planer på vad jag skall köpa till folk i julklapp. Straffklapparna till Eric och Leo har jag redan klara, fast jag måste ägna lite tid åt estetiken på omständigheterna för Leos julklapp. Behöver hitta något prettylicious till Amanda, och något kul åt de andra också. Ricard är i alla fal med på min plan på pappas julklapp, det är bra. Han hade kanske till och med kontakter, skall höra med honom senare... 
x KÖPA JULKLAPPAR, vilket äger. Jag älskar julshopping! I år blir det ju julshopping i Malmö, Lund och Helsingborg, till skillnad från trista Visby! Bra det, kanske kan man hitta ännu bättre saker åt folk här än där :)
x Slå in julklappar, julpyssla, skicka julkort.

Eep. Jag vill NU.
Seriöst, alltså. Jag lovar, jag kommer att tjata om detta ända tills nyår har drabbat mig; jag är verkligen barnsligt förtjust i julen! Mwahohoho!

All I can do is dream about you and me in Neverland.

Lagom trögstartad idag. Jag borde äta, men jag har inte så mycket hemma. I vilket fall som helst så kommer jag att behöva gå till affären idag - äter jag nu har jag inget ikväll, och jag behöver äta något både nu och då. Man blir snabbare frisk om man äter ordentligt, och planen är ju att jag skall vara helt återställd imorgon.
Skall nog dra med mig min laptop ut i köket och äta lite klämmacka och se på South Park. Då blir jag av med osten och brödet jag har stående, och slipper samtidigt sitta och stirra in i väggen.
Sedan får det bli en massa té (jag har typ fem påsar kvar av svart vinbärstéet, sedan har jag en blandad kollektion i min téburk) så att halsen blir gladare, och så att jag blir fylld av värme.

Jag behöver ...prata med någon. Typ Ida... If ya read this, honey, peta till mig på MSN senare om du har tid!

A plan is made:
x klä på sig.
x äta macka, se på South Park.
x ringa Sylve och mamma.
x koka té, läsa skolböcker, ta anteckningar.
x gå till affären, alternativt macken.
x bli frisk, mätt, och kunnig i ämnet språkinlärning.

Nu är det dags att questa, ganska fet exp på detta, och jag vill levla!

The children of the night.

Idag fyller Sylleriet år! Skall ringa till bowlinghallen om en timme och gratulera honom, samt säga till mamma att ja, jag vill gå på personalfesten den 30:e december! Förhoppningsvis är det tänkt att vi skall vara nyktra då - jag kommer att hålla mig nykter i vilket fall, iochmed att jag inte har ork att vakna bakfull redan på nyårsafton (det är ju det man har nyårsdagen till!)

Martin var här på lite besök, vilket var trevligt. Sjukynk är tråkigt, då är det bra med sällskap.
Idag skall jag få tummen ur och se till att plugga - jag tror att jag ligger efter en hel del. Var så duktig häromdagen och läste igenom nästan hela den ena skolboken - dock har jag kvar att läsa den tjocka boken på fackengelska. Oops. Nåväl.

I wanna be the monster!

Nu är det dags att sova.
Febern är snällare nu, men jag kommer att stanna hemma imorgon också. Nackdel. Nåväl, får ägna mig åt att läsa mina skolböcker och ta lite anteckningar och hoppas på det bästa. Jag får intervjua Lotta och gänget på onsdag, se vad det är utöver det som står i böckerna som jag behöver kunna...

Somebody's done nails down the lid on my coffin!

Diska lite, äta lite. Duscha var snelt, jag känner mig mer levande nu. Inte helt zombiefierad längre, alltså. Sedan om det är bra eller dåligt - därom tvista de förryckta.

Det finns så många trevliga ord i vårt språk som vi väldigt sällan använder. När jag skriver vanliga dokument i Works surar Works på mig och tycker att jag dels är för "ålderdomlig" och dels för "byråkratisk", och då skriver jag med vad jag tycker är normal och välavägd svenska, utan omotiverad användning av något särskilt ord. Är det så det har blivit? Håller vårt gamla ordförråd på att dö ut för att ta in ett nytt, när behovet inte ens är särskilt skriande?
Värt att fundera över. Dialekter är på väg att dö ut, och det finns både för- och nackdelar med det. En fördel är att det håller språket levande, och ökar kommunikationen människor emellan. En nackdel är att dialekterna trots allt är en del av vårt kulturarv. Ta gutamålet, till exempel. Som uppvuxen i Visby har jag svårt att förstå de äldre gotländska dialekterna, och redan där är det fördärvat. Illa. Det är i stort sett bara de gamla i de äldre socknarna som talar gutamål, som jag har förstått det, och när de dör försvinner även gutamålet.

Tur då att jag har min lilla språkkurs för er, så får ni iaf lära er ett eller två ord på gutamål! (Det vill säga, de få ord JAG kan, haha)

Diska nu, inte svamla dialekter. Tjipp och wog!

My friend, the withdoctor, he taught me what to do.

Nu är det dags att duscha. Jag är monsterlicious just nu, inte helt stabilt. Duscha, sedan äta lite, och sedan röja av lite här hemma. Klä på mig varma kläder och öppna balkongdörren lite, det är dum luft här inne nu och det är inte så rart som det låter.

Det är kolsvart ute. Vad snabbt hösten kom! Jag är förundrad.
Nåja: Next stop - duschen.

Scribblar nog lite mer här senare.

Giev 4 xmas, plz? kthx.

GE MIG

Ge mig ge mig ge mig ge mig ge mig!

Dagens WTF!?

godhitlerjesus

Now! Shrunken heads for every occasion!

NP: ICP - The Juggla

Nu skall jag försöka aktivera mig lite. Det kryper i min hud, och det är obehagligt. Jag har en konstig värme om nacken, som att någon höll mig om halsen, och de flesta kroppsdelar ömmar och värker. Missnöje. Jag VILLE ju till skolan idag! Jag ville träffa folk och plugga och vara duktig och allt sådant!
Skall se ifall jag orkar ta mig in imorgon, annars får jag försöka överleva på onsdag/torsdag. Tenta på fredag.... Hewww. Livet krånglar med mig just nu, dumligheter I say!

Skall se ifall jag kan få hem lite South Park att se på, kanske. Jag är trött på Taipei, och jag orkar inte spela något annat. Och folk är inte så aktiva online, så jag har i stort ingen att prata med. Kanske borde bädda ner mig i sängen med min laptop och dra täcket över huvudet... Laptop <3

Idag har jag haft ganska många besökare, hela 18 sist jag kollade! Oj oj, nästan så att man känner sig populär, haha :)

One on the dead.

NP: Buddy Holly - Early in the morning

Jag ÄLSKAR Buddy Holly! Hans musik är sjukt bra att ha i bakgrunden när man gör saker; lätt att dansa till, lätt att sjunga med i, och man blir glad av den. Brukade lyssna en hel del på honom när jag städade bowlinghallen; dansade så fint med dammsugaren, haha. Plus att det var en musiker of mine som folk omkring mig faktiskt gick med på att jag lyssnade på på jobbet; de verkade inte helt anti Apoptygma Berzerk heller, men vissa andra artister var väl inte riktigt vad de ansåg "bra musik".

Jag saknar mina arbetskramter. Jag saknar Leif, Bror, Pablo, 7:an, Eric, Sega, Sylve, pappa, mamma, Peter... Vi var ett sjukt bra järngäng till sist; tänk bara på alla rötägg vi fått sålla och sålla ur.
Inga namn nämnda, dock, av hänsyn till personerna jag har i åtanke. Jag vill inte hänga ut folk - även fast jag i stort bara har fjorton läsare av min söta lilla blogg.

Jag borde sluta spela Taipei och istället få i mig lite mat, städa av här hemma och sedan komma igång med mitt pluggande. Om en liten stund skall jag faktiskt göra just detta, så don't fret. Jag är vuxen nu, och klarar faktiskt av att ta hand om mig själv - tro det eller ej! Hoho.

Det var tydligen GGN i helgen... Oh, sjukt skönt att slippa jobba då; Jag gillar inte när leriga män försöker locka in mig i bastun med dem. Det finns inte en chans i helvete att jag skulle gå med en massa snubbar ner där, faktiskt, oavsett om de är gamla och leriga eller unga och militä- well, okej, kanske då, haha!

(jag saknar lite mina militärer, de där första, de där som var så satans snygga hunkar, omg) Mrrrow.

Bloodsucking Zombies from Outer Space.

Dagens klädsel: Trosor, munkjacka, filt.
Det spöregnar på mitt fönster, men det är bara fint så det gör inget.

Jag upptäckte att jag får precis samma upplägg på Taipei hela tiden, vedervärdigt. Provade "svårt" men det var lika lätt det. Dammit! Skall spela lite till, se ifall jag kanske bara inbillade mig angående att det var samma gång på gång...

Skulle behöva städa av lite här idag... Just nu skall jag dock ta det lite lugnt en stund, så att jag piggnar till. Koka té. vore en bra idé.  Min hals är lite monster idag...

SÅ TRÖTT!

Förlåt att jag skriver trista saker idag, men min hjärna verkar ha kortslutits.O-keej, um, jag vet varför jag fick samma bräde varje gång, haha! Jag klickade på "restart" istället för "new". Oops. Jaja, jag har feber och är nyvaken, vad begär ni egentligen av mig?

Teh nyvaken.

Planen var att gå upp vid halv tio. Jag gick upp kvart i ett. Ooops.
Nu skall jag spela lite Taipei och sådana saker. Jag har fortfarande grus i ögonen, mrrr.
Minns inte vad jag drömde... Nåväl.

Jag klottrar något av större substans här senare.

Jag älskar min fina nya design!

Lycka är att efter en tids letande faktiskt HITTA Taipei i datorn! Jag hade dock inte en blekaste om att Taipei var det som alla kallar Mahjongg, men det spelar ingen roll! Jag har spela Taipei som en dåra, och nu klarar jag min finfint utan Harpan!

Nu skall jag dock bädda sängen och sedan försöka sova lite. Jag är trött, och att jag är på väg att få feber gör mig inte piggare.

Jag lyckades ju faktiskt slita mig från Taipei, så lika så gott att smita i säng nu när jag ändå kommit ur spelet!

Godnatt! :*

Der Tanz des Teufels.

Häromdagen gjorde jag något jag aldrig gjort förut: Jag köpte ett paket kondomer. Jag var på Preem för att köpa chips, och fick syn på dem när jag stod i kassan: "Dance with the Devil - Condoms for Devil Tricks". Det är en liten stålask med en hon- och en handjävul på, innehållande tre jordgubbskondomer. Såååå sött!
Jag gjorde en sådan där "Oh, vi tar de här också!" när jag skulle betala; killen i kassan såg helt betryckt ut, haha.

Skall se ifall jag kan fixa en bild på dem; min kamera bråkar lite med mig just nu. (batteritrassel...)


Det roliga är att om man följer länken som står på instruktionspappret så kommer man till ett skumt rockbands hemsida: http://www.unlight.org/JÄTTEKASS bild, men ändå:

kondom

Shala-lala, that ain't no crime!

...efter lite snabba hopp genom The Forbidden Zone kan jag konstatera att den filmen verkar HELT DJÄVLA SNEDKNULLAD. Får se ifall jag orkar se den, den verkar väldigt skum....

I ain't no goddamn sunnuvabitch!

Jahaja, då får jag stanna hemma imorgon trots allt. Jag har ont i hela kroppen och jag känner mig helt slut i skallen. Febrig. Det känns i huden och ögonen och halsen och munnen också, så det är ju inte bara träningsvärk och sådana saker. Orka vara sjuk NU. Men, bättre att vara sjuk NU än på fredag, då har jag en tenta jag vill vara frisk till. Jag har ju skolböcker hemma att studera while getting better iaf, så jag är inte helt förlorad.

Lyssnar på Misfits, har druckit svartvinbärsté. Är fortfarande helt adored av min nya design; jag tycker att den är FIN.

Jag har fått hem "The Forbidden Zone"; så nu har jag iaf något att se på imorgon. Dvärgfilm, vad ryktet säger. Skrämmande. Något för Leo, kanske?
(Jag har förresten en JÄTTEBRA straffklapp åt mamma Eric, mwahahahaha!)

Glömde höra av mig till pappa idag, skickade ett fint "ja älska di!" till han, fast på svenska.
Jag saknar att ha gotländska omkring mig. Skånska i all ära (haha, as if!) men ...jag vill höra MIN dialekt lite mer än bara i telefon med mamma.

Ny design, ta en titt och lämna en kommentar!

Ägnat eftermiddagen/kvällen åt att göra en ny design till bloggen, och VOILÁ! Nu är den finfin! Jag gillar den, och tack vare min räddare i nöden, Smege, så fungerar den nu som den skall! Alltså: All makt åt Smege, vår befriare!

Nej, men seriöst: Jättesnällt att du tog dig tid att kika på min besvärliga kod. OCH tack för att du lånade mig din switch-mojäng!

Smege

...på en annan front:
Feber. Får stanna hemma imorgon. Ligga på soffan med skolböcker och tycka synd om mig själv. Fan också, jag VILL ju till skolan! Men har jag feber så är det ingen idé.

HTML-hjälp sökes!

Jag har gjort en ny design till min blogg, och testat den på en annan blogg här på blogg.se, och jag har fått ett litet fel i den - ett fel jag inte lyckas hitta och göra något åt, hur jag än söker! Det är NÅGOT I min kod som gör att halva texten gömmer sig under menyn till höger, men jag vet inte VAD!
Om någon är bra på html så skulle det vara guld värt om jag kunde få hjälp med det här!

Pretty please? With sprinkles on top?

Dotted with hearts.

Bh:n hade kommit! Boxertrosorna också! Och bh:n passar, även fast det kläcker en fråga eller två angående hur fransyskor med D-kupa ser ut... Jag ställde axelbanden på minsta storleken, och de är fortfarande en aning för långa? Plus att 70 verkar vara för stort (??) runt, wtf? Jag får sätta mig och sy den rätt sedan, den är ju väldigt söt i övrigt! Min första bh i någorlunda rätt storlek som inte får mig att känna mig som en gammal tant! Mer prickar åt folket!

Nu skall jag duscha. Mycket smidigt, i synnerhet eftersom jag redan har haft av mig alla kläderna för att kunna prova mina nya undies!
Boxertrosorna var för övrigt sötare än stringtrosorna, men jag behåller båda ändå. Det finns tillfällen för båda, liksom.

Så: Duscha, sedan skall jag ägna mig lite åt att smörja in fötterna, plocka ögonbrynen och göra liknande sysslor som får mig att känna mig lite mer mänsklig och lite mindre odöd, och så får vi se ifall jag fortsätter spämma min stackars blogg mer ikväll, eller om jag fastnar i mina svenskstudier.

So long, kitty-cats & daddy-os!

BH

Sedan dagen då han kom släpptes Djävulen så lös.

Lagom uttråkad. Har fortfarande inte orkat mig bort till macken... Måste köpa något att äta också, jag har ätit två mackor idag men behöver mycket mer i magen om jag skall orka. Det börjar bli lite snajvt om pengar, har jag märkt. Mamma var en darling och skickade mig en hundralapp, men den vill jag försöka spara i den mån det går. Jag har lite pengar kvar på bankkontot som jag kan använda, typ en femtiolapp eller något. Som sagt; jag hoppas att det går snabbt att få pengar så fort jag skickat in det där pappret till CSN; det börjar bli lite illa det här.
Så... Gå till macken, var det ja. Sedan skall jag duscha. Ooh, duscha. Varmvatten ftw!

Jag behöver samla mina tankar lite idag. Läsa ikapp mig i skolböckerna, tänka på saker jag behöver tänka på och så vidare. Klockan är bara fem; kvällen är bara barnet, om ens det.

Jag har träningsvärk i magen. Och blåmärken på handleden och på låret. Håhå, jaja.


Lagom märkligt väder, haha.

...världen utanför mitt fönster är gulbrun (luften är helt skum färg på!) och det haglar något så in i helvete. Roande!


Nu övergick det till spöregn, och himlen blev istället kolsvart. o_O

Have you ever thought your boyfriend might be a teenage ghoul?

...igår morse vaknade jag till av att jag sade "hjälp". Jag hade en mardröm, där jag var på Norrbacka och hade någon skum lägenhet tror jag, men jag var tillfångatagen av en dum lärarkandidat som visade onda planer åt mig varpå jag försökte fly. Jag sprang ut ur skolan, som då såg mer ut som Solberga, och kom ut på skolgården där jag lyckades flyga lite (samma flygsätt som alltid; jag simmar i luften) och kom tillräckligt högt för att han inte skulle kunna få tag på mig. Fick syn på Aron och Daniel och Nils som satt på en bänk vid lekplatsen och silade sand, så jag flög dit och försökte skrika på hjälp, vilket inte alls gick. Så, i mina desperata försök att be om hjälp lyckades jag alltså till slut säga "hjälp", och därmed väcka mig själv eftersom jag faktiskt vokaliserade det hela på riktigt.


Mardrömmar fascinerar mig. OCH förvirrar mig! Jag menar, wtf?!
Nåväl. Nu skall jag äta lite, och sedan skall jag nog promenera till Preem-macken, eftersom jag har fått ett paket från LaRedoute jag borde hämta. Man kan ju alltid hoppas att det är min BH som kommer lite tidigare än förväntat...

Brains for breakfast, brains for lunch!

Typ något i stil med denna hade varit finfint att tatuera. Originalbild Gil Elvgren, min stora favorit (vars bilder finns uppsatta typ överallt i min lägenhet). Borde ögna igenom min Elvgrenbok och se vilken av alla hans pinuppor jag helst vill ha... Frågan är om man skall ha mer än en pinuppa också. Jag får fundera; som sagt - jag kommer inte att våga/ha råd med detta på länge ändå...

zombiegadd

Take me to bed, or lose me forever.

Uppenbarligen har min mor köpt en sådan här bil:

mammabil

Det är ganska intressant. De sålde ju hennes gamla bil av en anledning, haha. Men nu har vi tydligen snart två bilar i familjen igen!
Djävligt snygg bil, faktiskt. Själv vill jag dock ha en rosa Ford Fairlane Victoria, prrrr. <3

47437-31

Helst en rosa, men typ alla färger på den här bilen är jätteheta. Turkos, svart, röd, vit, blå... Ge mig en sådan här bil, och jag är din för alltid.

En kulen nattnattnatt, min båt jag sty-hyrde!

Igår var första gången på typ sextio-sjuttio dagar som jag inte postade här. Det var lite konstigt gjort...

Saker som gör mig glada såhär på vinterhalvåret:
Terry Pratchett (går idag över till The Fifth Elephant), varm choklad med grädde, snöbollskrig, regn, tv-spelsmusik, vit  choklad, välmatchade höstoutfits, hoppa i vattenpölar med mina fina döskalleregnstövlar, fina varma kläder med döskallar på, Misfits och salt lakrits. Mm, fina grejer det!

Hela den här veckan tänker jag vara duktig att gå i skolan. Vi har tenta på fredag, och jag saknar mina klasskamrater. Sitta hemma och uggla är inte så hett, faktiskt. Måste fixa det där pappret åt CSN också!

New and improved..?

Okej, detta är konstigt. Min dator ser inte längre ut som jag är van vid, utan ...ny. Spännande, måhända, men samtidigt skumt. Jag skall kela med min dator ikväll och se ifall vi can get to know each other.

Har fått paket från LaRedoute också, undrar vad det är? Förmodligen mina boxers... Hrm, Jag vill ha BH:n.

Neotic som bara bråkar och har sig, håhå jaja.

Martin är en bråkapa som slåss och bits och har sig.
Pssh, vilket djävla sätt! Och så har han mage att skylla på MIG!? Omg.

Jag drömde att jag skulle baka tårta till ett födelsedagskalas som Tobbe skulle ha för sin lillasyster. Först var jag dock i ett tv-spel där man sprang runt på bland chokladprickar och mystiska chokladsoldater på tre våningar. Första omgången åt vi upp all choklad, sedan insåg vi att tanken var att vi skulle använda soldaterna och prickarna som ammo/tillhyggen mot den fruktansvärda bossen. Vi sprang alltså igenom banan en gång till när vi spawnat, men klarade inte bossen trots att vi gjorde som man skulle. Så då fixade jag klart tårtan istället, och klättrade runt på det skumma djuret där Tobbes hus fanns, och försökte undvika alla onda män och soldater som klängde kring där. Vi var ute i skogen, på ett stort fält. Det fattades grädde till tårtan, så jag gjorde inbrott hos Tobbe och fixade klart den i hans kök. Sedan var det kalas.

I pirate I was meant to be! Trim the sails and roam the sea!

Dagens kvällsmat: Fem pinfärska limpmackor med kokt medwurst, och en stor kopp O'boy. I like!

Mina pengar är typ ...slut. Teh nackdel. Vetefan om jag orkar ta mig till Lund imorgon eller inte, vi får se. Behöver ju det där pappret till CSN, men... orka.

Telefonguidade Zzucken så att han fick beställa sin iPod. Det blir en precis likadan som min och Segas, men som tur är har vi olika lasergravyrer på baksidan. Annars hade det lätt kunnat uppstå jobbiga situationer där Zzucken får lyssna på Segas britpop, jag får lyssna på Zzuckens turkmusik och Sega får lyssna på min zombiepunk och elektroniska musik. Håhå, jaja.

Mamki hade tydligen anmält mig och henne till en bowlingtävling; nackdelen är att finalen går på nyårsdagen, och då planerar jag att vara zombiefierad i päronens jacuzzi större delen av dagen... Mmmmm, varmt bubbelvatten <3

Teh mensvärk. It aint gettin' better, heller. Jag tog två Ipren igår; idag har jag faktiskt varit duktig och tagit ingen alls. Missnöjd med vissa saker angående det hela, men jag besparar er detaljerna eftersom jag är snel. Jag överlever, iaf. Det har inte varit helt illa, inte alls så farligt som jag befarade iochmed all P41N innan jag kom igång. Um, well, let's just skip the subject now, okies my hearties?

SNART ÄR DET JUL! Så det så. Och jag varnar er: Jag är riktigt jobbig när det gäller två saker här i livet: Julafton och min födelsedag. Så som jag tjatar inför de händelserna är det konstigt att jag inte blivit nöddräpt eller ristad blodörn på än! Ho ho ho.

Zombiegaddar?

Det blev pasta till mat. En stor portion, FÖR stor. Nu är jag mätt och rapig, på ett dåligt sätt.

Drömde att jag fick G på tentan, kom i drömmen fram till att det bara var en dröm dock, iochmed att det var rättat av fel lärare. Drömlogik. Insåg när jag vaknade att det faktiskt inte alls var fel lärare, men trots det var det ju bara en dröm. Gah!
Drömde om en äcklig grej också, så jag känner mig helt kräkig. Vill dock inte prata om vad det var, för det är djävligt osmakligt och vidrigt, så ...leave it be.

Jag drömde att jag tatuerade överarmarna också. Djävligt snyggt, faktiskt. En massa old school zombies och sådana saker, wohoo. Jag har funderat lite på om jag skall våga tatuera mig... En zombie-pinuppa hade ju ägt, fakiskt. Om jag bara kunde komma över min smärtskräck så kanske. Och om jag har råd, haha. Jag får väl önska mig tatueringsbidrag i julklapp annars ;)

Igår bakade jag muffins. Det gick snabbt och blev ganska bra, även fast jag bara är noob so far. Jag får bli Satanisk Muffinsbakare senare, orka baka fler just nu.

Någon djävla snubbe hade skickat någon som request om att adda mig som vän på någon djävla sida jag inte ens reggat mig på. När jag ville svara "nej" tyckte sidan att jag skulle registrera mig hos dem. Well, up yours, Marko Karlsson och Tagged i CA! HA!

I aten't dead.

Idag: Laptop.
Nu skall jag äta pizza. Skriver mer sedan.
Gissa citatet jag har som rubrik och jag blir djävligt imponerad och glad <3

Spriten gör oss paranoid.

Min säng hade attackutvecklat sig när jag kom hem. Suck. Nu går den inte att stänga igen, bläääh. Måste typ plocka ur madrassen och allt, och det är ju lagom lame.
Jaja. Möta Martin vid tåget samt handla saker att göra muffins och pannkakor av.

Mensvärk så att jag gnyr. Folk glodde på mig på tåget. Dumma dum-kropp.

Familjefoton, USA-resan.

Mamma och pappa Pappa och Fredrik Jag och Ricard

Hela min väldigt seriösa familj. Tilläggas bör göras att Fredrik är 20 (två år yngre än mig) och Ricard är 16 (SEX år yngre än mig).
Hela resan var jag dock minstingen, i Amerikas ögon.

I want a dream lover, so I don't have to dream alone.

Jag vill baka lussekatter och pepparbukkakor! Får ta det, samt IKEA-besök, i slutet av november/början av december. Jag vill köpa julpynt! Ljusslingor och sådant. Ooh, jag formligen ÄLSKAR ljusslingor! Jag har ett gäng i källaren som jag borde ta upp och trassla ut... Funderade på att sätta min långa runt balkongräcket, det hade varit fint som vesslor! (varför svära när man kan namdroppa random djur?)

Behöver göra en budget för julen också. Resan hem får jag ju betald, resan tillbaka hem hit kanske jag också kan få betald, men jag behöver ju ha råd med alla julklappar. OCH julshopping med Ida (älsklilla!<3) och alla sådana saker. Jag får som sagt femtusen så fort jag fixat det där pappret (och det fixar jag på fredag), varav tusen spänn skall läggas på min lilla datorhoney; jag behöver en hårddisk, brännskivor och ett headset, bland annat. (headset för sådana där ...um... ventrilo och allt vad det heter... så att jag kan prata med mina vänner! Eric och Amanda verkade på på den idén iaf!)

NP: Johnny Burnette - A lovers question

Jag tycker om när här är städat. Jag tycker om pynt också. Jag är verkligen väldigt kitschig julfirare; jag älskar pyntet, maten, presenterna ...och musiken... Haha, dock inte all. Verkligen inte. Men... jag har alltid tyckt om jullåtar. Kanske för att de alltid förknippas med en sådana där härlig magkänsla-förväntan?
Egentligen hade jag velat gå på julottan i kyrkan något år. Jag är så långt ifrån religion man kan komma (trots att jag envisas med att utropa herregud hela tiden) men hela det där tradiotionella fascinerar mig. Dock orkar jag aldrig i livet gå upp så härkes tidigt för att sedan sitta i en iskall kyrka och lyssna på sagor om gud, så det blir inget av med det!
Förra året pyntade jag knappt något hemma... Det är synd. I år skall jag har världens finaste jullägenhet! *planerar*

Nu skall jag leta rätt på ett par strumpor eftersom min häl är naken, och sedan är det typ dags att gå till tåget.
Dagens färger är rött och svart. Bara så att ni vet.

Schweigeminute.

NP: Insane Clown Posse - 12


Duscha är ett mycket snelt dyr. Nu känner jag mig mer mänsklig och mindre sakral, wohoo.
Hungrig, dock, vilket är en nackdel och något jag inte räknat med. Jag har mjölk som gick ut i förrgår, den vågar jag mig inte på. Borde dammsuga (Okej, dagens typo: "Damsmyga") men orka. Så farligt är det knappast.

Jag har insett att det är hål minst på ena hälen på typ ALLA mina par av tjockare strumpbyxor. Note to self: Köp strumpbyxor och varma tröjor till i vinter! (skolan är ju fruktansvärt kall! Jag är så van vid att kunna gå till jobbet i teeshirt och utan långkalsonger; men jag jobbade ju framför en 300 grader varm pizzaugn)

Mensvärk. Jag smärtar, och det vill jag inte. Jag har inte ens fått mens än (sorry) men omg, min rygg är redan helt ledsen på mig. Är detta en förvarning? Är det nu jag borde söka skydd eller skaffa upp mig på lite gift? Herregud, jag orkar inte med att ha TEH PAIN, så det får gärna vara övergående illa kvickt. Snälla?

Lagom sakralt.

And lo! The cleaning was done, and the angels came down from heavenly father himself, and hissed:
"Human child! Go thee to the shower, for thou needest the hot water and the foamy stuff!", and the child smiled to the angels and said: "Oh angels, I wilst do as thee plead, for thee art my mothers and my fathers, and my brothers and my sisters-


Ehm, fuck this shit.
Duscha nu, i alla fall! Tjohej, amen!

Never gonna get me!

Jag flyttade runt lite möbler i vardagsrummet. Eller, um, soffan. Den står snett istället för rakt nu, haha!
Måste på något vis lyckas släpa ner den djävla extrasängen i källaren; den väger en aning och är väldigt otymplig för en frukt av min ringa storlek. Ack och ve!

Hallen är snart klar också, och badrummet går snabbt. Det är nog disken som kommer att ta ett tag... Omotiverad deluxe. Jag är fortfarande trött, och vill fortfarande sova, men om två timmar skall jag vara redo att gå till tåg och jag vill gärna hinna duscha innan dess, så jag skall sparka lite på mig själv nu så att jag kommer igång igen. Var bara tvungen att sätta mig i tio minuter och läsa igenom all de typ tio bloggar jag följer. Jag känner typ hälften av de personerna, haha, de andra är sådana där man snubblat över och tycker är intressanta! Kanske kan göra ett inlägg om det sedan; länka till alla jag bloggstalkar ;)

Städa klart nu. Chopchop!

I'm one with the Darkness.

Allmänt nyvaken, mindre pigg, vill gärna ner under täcket igen MEN jag behöver städa upp lite här innan Martin kommer hit. Kan ju inte ha hit folk när jag har kläder liggande över hela lägenheten, inte sant?

Jag drömde om en tenta som skulle lämnas in i skolan. Det var samma skolbyggnad jag drömt om några gånger tidigare, den som liknar Säves skolbibliotek, och jag var så stressad. Fast trots att jag var i skolan var jag hemma hela tiden, förberedde mig, och snackade med mamma. Jag hade en massa reklam i min iPod, som fungerade som en stor TV, och bland annat visade den en reklam för Svenska Tandläkarförbundet där de dragit en massa linjer mellan tänder så att det råkade bilda ordet "NAZI" vilket jag tyckte var helt hilarious när jag kom ut ur duschen. Den visade även ett tv-program om en kille som ville att man skulle kunna få ta ut vilka pengar som helst på banken - inte bara sina egna!
Jag satt även i skolan med någon snubbe och gjorde skolarbete?

Det var konstigt. Hitler igår, och Nazi idag. What the fawk?!

Nu skall jag städa av lite här, och sedan åka till Helsingborg och låna en switch av Magnus.

Språkkurs, del två.

Några fler glosor:

x Körrgår'n [kOErgo:rn] - Kyrkogården
x Kika efter [ke:ke eta]
x Pära [piera:] - Potatis
x Pula [pu:jle] - pyssla


Några namn (kursiv text är gotländskt uttal):
x Peter - Pejtah

...fast nu kom jag inte på fler namn. Haha :D

(snabbgenomgång i fonetik:
[e] får i brist på rätt tagentbord känneteckna kort ä.
[OE] i brist på rätt tagentbord för fonetisk skrift. detta är hur kort ö reagerar framför [r]
[o] uttalas som kort å
[u:] får här symbolisera långt u, i brist på det korrekta tecknet (är egentligen tecken för långt o)
[ie] är en dialektal diftong)


I could kill you in a heartbeat, my dear.

Trevlig kväll på msn! Martin, Magnus, pappa, Ida och Stefan! Inte utan att man känner sig lite populär, haha.

Skall alldeles strax tönta i säng med min lilla bok. Pratchett är alltid bra att somna till, må jag säga. Måhända behöver jag då inte drömma om mystiska Chibihitler inatt igen, haha.
Fast jag skall inte klaga; aldrig att jag skulle byta mina drömmar mot någon annans! De roar mig för starkt för det, och faktum är att många av dem är väldigt tuffa. En dag, när jag orkar, skall jag gå igenom min nedsparade helgondagbok och peta ur alla inlägg om drömmar ur den; jag har en hel del roliga och intressanta nedtecknade. Det vore synd och skam att låta dem falla ur tiden utan att göra något åt det.

Imorgon skall jag baka muffins och steka pannkakor. Martin skall hit och leka med min dator, så jag har matgäst! (vilket innebär att det är myyyycket roligare att laga mat än om bara jag skall äta!)

NP: Sisters of Mercy - Nine while nine, lagom darkness så här på kvällskvisten.

För övrigt är jag allergisk mot NÅGOT, men jag vet inte vad. Min näsa har givit mig ett rent helvete i tre dagar nu; och mina Kestine hjälper INTE. Just nu är jag väldigt nära att springa ut i köket, grabba tag i första bästa matkniv och skära av näsdjäveln. Go MJ!

Huvudvärk på gång. För mycket sömn och för lite mat de senaste dagarna... Håhå jaja.
Skall bara uppdatera mitt första inlägg under kategorin "språkkurs", kom på att jag hade glömt att skriva ner uttalet! Ack och ve!

På MSN med pappa:

anders säger:

PoK

Carina säger:

PoK

anders säger:

All väll Cari?

Carina säger:

Jadå, det är bara bra


Överföringen av roedhaar.jpg är färdig.


Carina säger:

visa mamma de där bilderna sedan

Carina säger:

Hur är det med dg då, papi?

anders säger:

sådär bra som det kan va när det är bra men inte 100 bra

Carina säger:

När var det du skulle till doktorn?

anders säger:

mamma blir nog skitförbannad

Carina säger:

Varför?

anders säger:

för att du är rödhårig

Carina säger:

Haha Jag sade det till henne igår ju

anders säger:

SA och SE är två olika saker

Carina säger:

Haha

Carina säger:

Visa henne då?

anders säger:

vågar inte

Carina säger:

Haha, sluta tönta

anders säger:

I dont dare

Carina säger:

Lagom fjantig

anders säger:

Jo visst är hon

anders säger:

men skvallra inte

Carina säger:

DU ÄR!

anders säger:

MM

anders säger:

jag vet

anders säger:

Snygg

anders säger:

Sexig

anders säger:

Stark

anders säger:

Häftig

anders säger:

Bra på bowling

anders säger:

O,s,v

Carina säger:

Visa mamma nu

anders säger:

Men nu snackade vio om mossan

anders säger:

I dont dare

Carina säger:

Är hon vaken?

anders säger:

Iam 2 shy

anders säger:

Jag vet inte jag ei jönnöping

anders säger:

Jönköping

anders säger:

Lol

anders säger:

LOl

anders säger:

LOl

anders säger:

LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLSedan ringde jag mamma, fick henne att tvinga pappa att visa henne bilderna. Det gick snabbare så.

Alternativ julmusik.

x HPLHS - Carol of the High Ones
x Juan Schwartz - Dead Dead Dead
x Project-X - Der Tomtelini
x Tyskarna från Lund - Achtung X-mas!


...to be fulfilled...

Fröken Jordgubb visar framfötterna!

Ursäkta den dåliga bildkvaliteten. Tog de här bilderna för en kort stund sedan. Vanligtvis har jag inte lugg nedkammad, men jag ville prova något nytt ;)
Enjoy!

 


Nu skall jag se på Futurama och äta Snickers. Och dricka Festis. Mmm. Festis.

Lista.

Snattat/ stulit i en butik som liten? Nej.

Snattat/ stulit i en butik som tonåring? Nej.

Ljugit för dina föräldrar? Jao, någon gång. Inga grova lögner, dock.

Ljugit för en partner? Njae... Förvrängt sanningen lite, kanske.

Ljugit för en kompis? Har hänt.

Tagit en oskuld? Nej.

Ljugit för en partner om antal sexpartners? Ingen har frågat.

Fejkat en orgasm? Nej.

Låtsats sova för att slippa ha sex? Ja.

Haft sex med nån du inte visste namnet på? Nej.

Haft sex med någon som hade tjej? Nästan. Det blev dock aldrig något av det hela.

Slagit någon (inte när du var barn): Jao, jag och mina vänner brukar ju slåss med varandra? Kan dock inte minnas att jag har varit i något allvarligt slagsmål på senare år.

Spottat någon i ansiktet? Nej.

Hällt en drink över någon? Nej, men ett glas vatten. Som hamnade på annat ställe och annan person än jag siktade. Jaja, can't win them all...

Skrikit hora till någon? Ja, när jag var tolv.

Tagit någon drog? Nej, inte utöver alkohol.

Missbrukat läkemedel? Inte med missbruk som mål, nej.

Gått mot röd gubbe? Ja.

Kört bil berusad? Nej, jag har inte körkort.

Kört bil alldeles för fort? Nej.

Hur fort? -

Jobbat svart? Ja.

Gjort en polisanmälan? Nej.

Blivit polisanmäld? Nej.

Ringt 112? Ja, en gång för några år sedan när jag hittade en medvetslös sjuttonåring i diket utanför bowlinghallen.

Skadat dig när du varit berusad?
Jag skadar mig alltid när jag är berusad. Jag prenumererar på blåmärken.

Skadat någon annan när du varit berusad? Ja, både Eric och Viktor fick ju fläskläpp på grund av mig i somras... Oops.

Dödat ett djur? Nej. Inte ett riktigt djur, iaf. Typ maskar, maneter och spindlar har väl alla dödat...

Varit full på jobbet? Nej.

Sjukanmält dig från jobbet för att du har varit bakis?
Ja.

Ljugit när du besvarat dom här frågorna? Nej.

Der Sieg.

Jag drömde om Hitler i nättras. Jag drömde att han var kort och tjock och bodde i en våg i havet. Det var något märkligt lajvlandskap runtkomkring, skulle gissa på Karlskoga, och jag ville hämta en kamera så att jag kunde ta kort på Hitler, men det gick inte. Hittade min digitalkamera efter mångt och mycket, men då hade Hitler försvunnit.
Det var ...märkligt.

Bra att jag drömmer om Hitler, liksom. Teh lol.


Frankenstein created woman.

NP: Bloodsucking Zombies from Outer Space.

Ett band med ett sådant namn MÅSTE ju vara bra, det är det lag på. Hittills verkar de faktiskt helt ok!
Nåja, äta nu, sedan lyssna mer.

Gamarna kämpar tills det luktar lik.

Sen post idag. Skall äta direkt när jag har postat detta, jag är matt och avtrubbad och behöver energi.
Får se ifall jag orkar gå till affären sedan, jag måste köpa hem lite ingredienser till muffins och sådana saker.

Ikväll skall jag ta det lugnt och städa av lite här. Skall kolla schemat också, tänkte nog åka till skolan imorgon. Dels för att jag behöver umgås lite, och dels för att fixa ett papper jag skall skicka till csn, och dels för att hänga med i var de är i undervisningen just nu.

Jag behöver stasha upp mig på fler blockljus. Planen är att fara till IKEA när jag fått mitt studiebidrag, så att jag kan köpa julpynt - har jag tur blir det snart, så kan jag stasha ljus också. Jag verkar ha lämnat min kandelaber hemma, annars hade jag kunnat pressa den full av ljus och haft fint och trevligt.
Jag älskar ljus.

Mat nu. Mat och Monstrous Regiment, vilket är min bok just nu. Mmm... Terry Pratchett <3

Lilla fröken Jordgubb.

Håret skiftar ganska intressant i ett antal olika röda nyanser. Tänkte låta det vila ett tag nu, och sedan färga i mer rött om en vecka eller två. Kanske kan jag till och med orka ta en bild så att ni får se hur jag ser ut numera!

47437-26


Nu skall jag äta macka!

I has a flavor!

Nyss hemkommen. Har varit i Helsingborg över natten, nu skall jag dock roa mig med att färga håret. Morötter i all ära, men jag föredrar jordgubbar.
Har gått runt i världshistoriens obekvämast bh också, så jag har nästan fått skavsår i armhålorna - mindre gulligt, om jag får säga det själv.

Så, A PLAN IS MADE:
x Färga håret
x Äta
x Tvätta håret

Um... ja... Det är vad jag har att roa mig med idag!

Lilla fröken Morot.

Just nu är mitt hår morots-orange. Det är ganska ...intressant. Jag har inte bestämt mig för ifall jag skall färga i det röda ikväll, eller om jag skall låta håret vila. Beror lite på vad jag kommer fram till att jag skall göra ikväll i övrigt, I guess. Först och främst skall jag vänta på att håret torkar så att jag får se exakt vad för färg jag faktiskt har längst upp på kroppen nu, haha.
morot

Where even the stars still shine.


Jap1
Jag skall leka med mitt hår nu. Misstänker att det kommer att gå lika illa som igår... Håhå, jaja. Hoppas kan man ju dock alltid! Håll tummarna för mig, jag uppdaterar er på resultatet senare.

Menyn, frun?

Efter en snabb runda till Ica Supermarket har jag nu att roa mig med att tillaga följande till kvällsmat:
Pepparbiff med potatissallad och småbaguetter. Det ni! Värre kunde man ju haft det, ne?

Köpte två tia-lotter också, som jag strax skall skrapa. Och sedan skall jag skölja ur håret så att jag kan försöka bleka det igen. Har köpt en ny, starkare blekning nu, så får vi se vad det blir av det hela.

Tjo!


Update:
Äh, dumma tia-lotter. Ingen vinst på dem, inte!

Det var ett djävla tjat om de där brösten...

...men seriöst, de gör väldigt ont. [Varning! Nu blir det kvinnosnack galore!]

Okej, med en varning utfärdad till de som inte vill läsa följande kommer jag nu att diskutera indianer i vassen.
Som jag sagt tidigare brukar jag få ont i brösten precis innan dagen D, men detta känns annorlunda. De känns svullnare och ömmare än någonsin, och jag fattar inte varför. Faktum är att de gör ont utan att jag ens snuddar vid dem, och det är ovanligt deluxe...
Det gör mog orolig och nervös. Om detta är hur min kropp reagerar INNAN det drar igång, innebär det då att jag kommer att dö när jag väl får mensvärk?

Jag har aldrig varit sams med min mensvärk, men bara tre gånger har det varit riktigt djävla illa. (därmed inte sagt att den är gullig whatsoever alla andra gånger - den tar snart livet av mig.)
a) när jag fick mensvärk på samhällskunskapen, drog i mig fyra ipren 400 mg och ville ta en naproxen av Hanna; Vi frågade skolsyster för säkerhets skull, varpå hon stirrade på mig och surt upplyste mig om att jag överdoserat och inte fick äta värktabletter på två dygn. Fuck you, tänkte jag, och gick hem och drog i mig några till.
b) när jag vaknade mitt i natten av att jag var så svullen och öm över njurarna att jag inte kunde ligga ner, inte kunde sitta upp, utan fick halvligga i en timme innan jag lyckades sömna. Grät större delen av tiden; smärta gör mig rädd, och det gjorde så satans ont att jag inte kunde låta bli.
c) när jag och Zzucken var hos mommo i julas för att pynta hennes gran och jag hade så ont att jag var tvungen att koncentrera mig på att inte kräkas över mommos soffa. Försökte, väldigt distansierad, hänga med i hennes kontinuerliga pladdrande, men allt var en rosa dimma för mig. Vedervärdigt.

...och det vill jag inte uppleva igen. Men mina bröst verkar antyda något åt det hållet?
Gosh nabbit.

För övrigt svullnar de typ en storlek varje gång jag skall ha mens. Yay. Fördel med ensamma söndagar: jag kan knö runt i pyjamas, utan bh, utan att behöva skämmas. Ha!

The Conqueror Worm!!

Wyrm

Höstlöv. (höstlove)

hoestloev

Jag älskar verkligen att det är höst nu - men ÅH vad jag längtar till jul! Två veckor med familjen på ett snöigt Gotland, och en klar närhet till mina vänner i jämförelse med hur det är nu, när jag sitter "fast" i Skåne!

Måste planera vad folk skall ha i julklapp av mig, dock. Pappa vet jag ju vad jag vill ge, men det är svårt att hitta, har jag upptäckt. Skall prata med Zzucken om det, det är nog bra att ha en spion i familjen också, haha.

Jag skall nog posta lite fler bilder i min blogg. Det blir så mycket finare och färggrannare än när allt bara är svart text, vit bakgrund hela tiden. Rejoice!

Nu skall jag lyssna på julmusik, haha!

Språkkurs, del ett.

Ja, eftersom jag är gotländska och en del av er tydligen har lite svårt att helt och hållet hänga med i vissa ord jag gärna använder mig av, så får jag hålla lite språkkurs för er!

Vi börjar, väldigt lätt, med två ord:

x Nättras [´netres]: "föregående natt" - "jag drömde om dig i nättras", "hörde du vad det stormade i nättras?"

x Hemförbi [`hemfoe:r'bi:]: "göra en snabbvisit hemma" - "jag skall bara åka hemförbi och hämta min jacka så drar vi", "jag sade det till mamma när jag var hemförbi tidigare."

 
(snabbgenomgång i fonetik:
[e] får föreställa kort ä
[t] efter kort vokal blir dubbelvokal (uttalet blir alltså fortfarande kort, och inte nääätras)
[oe] i brist på rätt tagentbord för fonetisk skrift. detta är hur långt ö reagerar framför [r]
['] får användas eftersom [,] blir fel. jag vill egentligen ha ett helt rakt komma)

And the music plays...

...jag sov nästan tolv timmar igen. Men det är helg, så jag får faktiskt!

Idag skall jag som sagt var förmodligen ta en promenad till Ica Supermarket, och kanske försöka bli klar med pysslandet på klänningen. Borde verkligen ta mig i nackskinnet och fixa knapparna till vinterjackan också, iochmed att det blir kallare ute för varje dag. Det är trots allt i början av november - snart ÄR det dags för vinterkläder!

Känner mig relativt slö. Håhå, jaja.

Midnight radio.

Inget kan få mig att skratta lika obehärskat som Josr Putick och hans "biligansta presset"
Jag älskar den här. Den är underbar, helt otroligt underbar. Sådana här saker gör livet värt att levas, och föder alltid ett leende på mina läppar. Ren och sann kärlek, av den bästa sorten.

josr

PH34R T3H CU73 0N35.

...grabbarna grus skulle kanske kika förbi en kortis imorgon igen. Johan glömde sin handduk, och Eric glömde ge mig en bok jag hade lånat ut till Amanda. Det är bra, jag sov när de fem begav sig imorse så då får jag ytterligare en chans att krama på dem lite. Det är tomt utan dem; jag har för få att umgås med här nere, i synnerhet eftersom folk sällan har tid med mig när jag har tid med dem.

Jag vissnar om jag inte får umgås.
Som jag skrev tidigare: Jag är inte ett bra sällskap åt mig själv. Jag behöver få stänga av hjärnan så att jag kan få låta bli att tänka ett tag. Tankar gör mig väldigt sällan glad. (såvida jag inte tänker på mitt fina VG i fonetik, då ler jag alltid lite grann.)

I'll do my crying in the rain.

Just nu ...gråter jag. Jag vet inte varför, det bara kom. Jag känner mig bara väldigt, väldigt ensam.
Saker och ting är inte som de borde; som de en gång var.

Jag avskyr att jag måste vara ensam när jag känner såhär.
Det gör mig rädd. Och orolig.

Jag hoppas att min bok gör mig lugnare till mods.


(för övrigt har jag ont som fan i brösten, men det är väl fortfarande fel tid för det? mer ont än vanligt, oroväckande.)

A.D.I.D.A.S.

NP: KoRn - A.D.I.D.A.S.

Har just sett Amélie från Mont-Martre, underbar film. Jättelänge sedan jag såg den sist - jag hade den på VHS men lånade ut den till Ingrid - det var typ två år sedan...
Funderar på om jag skall sätta mig i soffan och sprätta klart klänningen och se på Phantom of the Opera, men jag vet inte. Den brukar få mig i konstig stämning, och jag kan inte riktigt få utlopp för rätt slags känslor idag, heh. Får se, skall jag jobba med klänningen skall jag nog lika så gott gå ner i källaren för att leta rätt på ett bra tyg att sätta i kil i ryggen av.

Jag blekte håret två gånger - det syns inte ett dugg. Min blonda utväxt är dock väldigt ljus, haha. Får se ifall jag kan få tag på mer/bättre blekning imorgon, och sedan sätta i det röda, eller om jag sätter i det röda ändå för att få en mörkare effekt på det. Beror lite på om jag orkar gå till ICA Supermarket imorgon eller inte - fast en längre promenad skulle faktiskt varit väldigt uppskattat - OCH det skulle ju faktiskt få håret att se bättre ut!

Nu skall jag tänka över läget lite och sedan bestämma om det blir Phantom och klänningspyssel, eller allmänt slöhäng framför datorn. Jag tror att alternativ ett skulle tillfredsställa mitt just nu fett uttråkade sinne mycket bättre än alternativ två... Hrr.

Little pieces of a nothing, that's all.

Jag hatar känslan av att jag förlorar människor. Att jag tappar bort dem, att de inte längre står mig så nära som jag skulle vilja.
Och väldigt sällan ser jag en personlig skuld i det hela. Skuld är visserligen fel ord, det är inte min tanke att tynga endera parten genom att utse vem som är skyldig till förfallet, men i brist på bättre uttryck för det får det duga.

Jag vill umgås. Och folk vill det inte. De har bättre saker för sig. ...alltid.
När folk inte ens vill erbjuda mig ett svar på mina frågor, är det då märkligt att jag känner mig vilsen?
Jag saknar dig. Jag saknar många, men mest saknar jag dig. Men som det är just nu så tänker jag låta dig vara - vill du ha kontakt med mig igen lämnar jag ansvaret åt dig. Allt för många gånger har jag fått tjata, och när mitt tjat inte ens resulterar i endera ett positivt eller negativt svar, så orkar jag inte bry mig längre.

Du betyder väldigt, väldigt mycket för mig, men tills jag betyder något för dig lämnar jag dig ifred. Inte utan en isande ångestkula i magen, och inte utan att känna svindel och förskräckelse, men det är bäst såhär. Kanske vaknar du en morgon och inser att du känner ett styng av saknad för mig. Kanske gör du det inte, men i vilket fall som - låt mig veta. Låt mig ge dig en sista kram, få se dig en sista gång, och sedan skall jag aldrig mer besvära dig.
Och är det inte fallet: hör för guds skull av dig! Du gör mig ledsen och nedstämd.

Jag skall försöka att inte tjata så mycket mer om det här nu.
Här ovan står vad jag vill ha sagt - frågor på detta kan ställas via kommentarer.

Hold me close and tight in your arms tonight.

Spelade lite Heroes of Might and Magic III.
Funderar på att installera NWN (ettan) och spela det lite ikväll, men jag vet inte än. Hade min symaskin fungerat hade jag lugnt ägnat kvällen åt att sy och pyssla, men nu saknar jag pressarfot, och jag har för mig att det är något annat som är fel på den också, så jag får se vad det blir av det hela. Är nästan klar med bortsprättandet av dragkedjan, i vilket fall.

På sätt och vis är det faktiskt skönt att ha en helt ledig dag, men jag hade gärna haft någon att umgås med. Jag är inget bra sällskap för mig själv...

Skall strax kränga på mig lite kläder och smink, och sedan gå till affären. Jag behöver fixa något att äta tills ikväll. Funderar på att köpa färg till håret också - jag har ganska mycket utväxt, även fast det inte syns så tydligt på kort hår. (yaay)
Kanske borde man köpa blekning och röd hårfärg, eller något... Det hade varit najs. Får se vad det blir, dock, jag lovar inget på förhand.

MÅSTE kolla upp ifall jag kan ringa någon hantverkare (måste väl finnas en vaktmästare i huset?) som kan fixa avloppet i mitt badrum - det luktar verkligen ruttet därinne, och jag har inte en blekaste vad det är som kan ha satt sig så. Får spola i lite vatten ikväll och se ifall det lugnar ner sig lite.

Nåväl, dags att aktivera sig igen!

Hey you, I'm talkin' to you!

...Stefan var med i min dröm. Jag har inte drömt om honom på minst ett halvår, och under det senaste halvåret har vi pratat med varandra kanske ...tre-fyra gånger?
Skumt. Han sprang runt i någon konstig fiskemössa, minns dock inte vad han gjorde.

Skall strax gå ner i källaren. Idag får bli en sy-och-pyssla-dag; jag måste sätta nya knappar i min vinterjacka också, iochmed den raskt sjunkande temperaturen ute.

Fortfarande sur för att en viss person FORTFARANDE inte svarat på en fråga jag ställde för två eller tre dagar sedan. Det kan väl inte vara så svårt att skicka ett "ja" eller "nej"? Dumma människa.

Where mah boyz at?

Oj, sov nästan tolv timmar.

Igår hade jag då besök av inte bara tre, utan hela FEM män från gotland. Vi åt pizza, drack té, snackade skit och sedan sov vi, eftersom de skulle gå upp innan sju i morse. Själv vaknade jag till någongång efter att de gått och förflyttade mig från den väldigt hårda och obekväma extrasängen och bäddade istället ner mig i min sköna säng. Mycket bra med gäster som sover i sovsäck - jag behöver inte städa efter dem, wohoo!
De hade lämnat fin lapp på köksbordet också, hoho.

Drömde en massa konstiga saker om ringmuren och medeltidsveckan (tror jag?). Drömde att jag mötte Viktor i strandporten, och att jag sade "Hej", men fick inget till svar förutom en sur blick. Oroväckande.

Eric var för övrigt moderlig och gav mig lite tips på hur jag kan rädda min sjukt snygga femtiotalsklänning som är för liten. Skall ta en sväng ner i källaren sedan, har för mig att jag har lite svart tyg liggande där. Kan ju vara värt ett försök! Eric är duktig mamma.

(Eric fyllde för övrigt ÅR häromdagen, vilket jag kom på igår - en dag för sent! Eric är numera alltså 28 år gammal och vis kines!) GRATTIS SLAMPHÅL, ifall du nu läser här också ;)

I cry each time I hear this song.

NP: The Crimson Ghosts - Sons of the Zodiac

Spelade lite Heroes of Might and Magic III, skall nog spela lite till strax.
Väntar på att Eric skall höra av sig så att jag kan kolla upp kvällen, måste veta hur jag skall planera mat. Det börjar ju dra ihop sig till kvällsmat, såvida jag inte skall vänta med att äta tills grabbarna grus dyker upp.

Får läsa skolböcker i helgen, I guess.


...but your lips are venomous poison.

Jag är så giftig just nu. Förstår inte riktigt varför. Fortfarande lack på folk sedan igår, men jag trodde att det skulle ha gått över by now. I vilket fall som så närapå fräser jag för tillfället.
Folk har antingen inte läst det här, eller så struntar de i det faktum att jag är lack på dem.
I vilket fall som tänker jag inte prata med dem om det.

Nu skall jag äta.

She's only happy in the sun.

Jahaja. Vad göra idag då? Min hals värker och ömmar och skriker efter medlidande, och jag måste försöka få tag på Eric för att se ifall det inte går att avstyra kvällens utgång iochmed brist på pengar, brist på rätt ålder för att knäcka åldersgränsen och brist på trevlig hals.

Sovit nästan tolv timmar. I min sjukt underbara säng. Inte kan man klaga då! ...på sömnen, iaf.
I övrigt känner jag mig lite bitsk. Mest för att jag är uttråkad, I guess.

Jag borde leta rätt på mina skivor i källaren och se ifall inte det finns lite datorspel där nere. Då skulle jag ha NÅGOT att ägna mig åt, i alla fall.

Well well.

Vill du fly med mig? Allt du har kan vara borta i ett andetag.

Det börjar dra ihop sig till dags att lämna datorn, märker jag, iochmed att jag börjar tappa humöret rejält.
Måste folk bete sig som idioter idag, eller vad? Är det stora idiot-dagen? För det måste jag ha missat!
Lite vanligt hyfs och artighet skall väl banne mig inte vara för mycket begärt? SLUTA BETE ER SOM PUCKON!

Nej, sängdags. Jag orkar inte med er mer idag, ni gör mig bara sur.
Vill någon något får ni skicka sms (ja, för det har ju fungerat bra idag, eller hur?) eller skriva ett msn-msg. (har också fungerat jättebra, jaaadå.)

Långling-Anders skickade sms förut; trevligt, oväntat och uppskattat. Folk borde höra av sig oftare. (själv har jag givit upp hoppet.)

Sova.

Rat in a cage.

...jag tycker inte om när folk ignorerar mig, eller vägrar svara på frågor jag ställer. Om jag till och med påminner folk om frågan efter ett tag, och de FORTFARANDE fails to deliver, vad skall jag då tro?

Bag.

Drack som sagt en kopp té, men min hals är lite ledsen ändå. Känner mig inte riktigt pepp på utgång imorgon kväll, om jag skall vara ärlig. Och iochmed mitt nuvarande läge känner jag inte riktigt att jag har råd. Alkohol lockar inte den här helgen, jag skulle hellre sitta hemma och dricka té och se på film istället för att vara ute och fara på stan mitt i natten i den här fimbulkylan. Får se ifall tjockis eller hora hör av sig, så kan jag försöka övertala dem. Kanske har de chans att kunna gå ut på lördag istället?

I vilket fall som så står jag inför en helg då jag inte har något alls inplanerat lördag-söndag, och det är trist. I synnerhet eftersom jag redan städat hemma - jag har en ren lägenhet och inga planer. Oh dammit. Om någon har något kul på gång får ni gärna säga till, jag är lättflörtad den här helgen. (på ett icke sexuellt sätt, kan tilläggas för säkerhets skull)

Nu skall jag snart krypa ner i min fina nybäddade säng och läsa klart min bok, tror jag. Eller så stannar jag uppe ett tag till och ser på film... Vi får se.
Såg The Piano tidigare, det är ett tag sedan sist. Jag vill ha kärlek. Blä.

Do you remember, baby, last september? How you held me tight, each and every night.

NP: Buddy Holly - It doesn't matter anymore

...vilken jag har sjungit på karaoeke (stava?) på Bedrock Inn på Cypern, en bar helt inredd i Flintstonesmodell. Ah, those were the days.

Min lägenhet är oroväckande ren! Jag har gått runt och myst hela eftermiddagen, och legat och vilat både på soffan och på extrasängen. Min säng är så fint bäddad, så den låter jag vara tills det är dags att gå till sängs!

Just nu väntar jag på att mitt té skall svalna; Blackcurrant-té med honung i. Min hals är lite ledsen idag. Funderar på att åka till antingen Lund eller Helsingborg på lördag, så att jag kan köpa ett gäng vintertröjor. Nackdelen med den snajdiga planen är att jag sedan inte vet när pengarna kommer från CSN - måste fixa lite papper i skolan först, men det tänkte jag göra på måndag, såvida jag inte får peppryck och far in till Lund imorgon.
Hittills har dock CSN fungerat otroligt snabbt, fet eloge till dem för det!

Jag har listat ut vad det är i mitt badrum som luktar: det är avloppet i min dusch. Vetefan vad det är däri, dock, men det luktar INTE jordgubb. Dammit.

Downtown.

Nu är jag mättare än mätt. Oooh, vilken tjockmage jag fick!
Städa klart nu. Sedan behöver jag gå till affären... Fast jag vill sova, jag känner mig slö idag.

Imorgon kommer Eric och Leo! Skall bli kul att träffa de gamla knölarna igen. Vad är Satanisk Pajbakare 1 och 2 utan Ärkenemisarnas Juice och Kaosstaplarens Lärling? Vad är Gwynne utan Idraz och Eber? Vad är Temptatia utan Little_Falcon och Invincor?
Det skall bli väldigt trevligt, helt enkelt.

Min mage exploderar snart. Hrrr.

All that glitters is gold.

HUNGRIG! Jag håller på att städa. Skall ta itu med min disk, tror jag, så skall jag äta lite sedan. Mm, mat.
Jag är fortfarande i fett behov av en skurborste. Golvet överlever ju, men gudars skymning vad fint det skulle vara att få skura av golvet lite då och då. Suck.

Jaja. Diska nu, så att jag får tillfredsställa min stackars skriande mage sedan.

I am a slut, please hold me now.

Halvklar med städningen. Nu är jag uttråkad, och städar därmed klart imorgon, typ.

Det är knappt en grad ute! Nu är snön mindre, men för ett tag sedan var det riktig julaftonssnö! ...så jag råkade fastna vid fönstret ett tag. Snö är lika fint att se på som regn. Jag tycker om väder som inte innefattar sol. Fast sol är visserligen fint det också. Hm...

Det är något i mitt badrum som luktar djävligt knepigt, och jag kan inte sätta fingret på vad det är. Jag har rengjort de ..eh.. misstänkta ställena, men lukten är kvar. Inte bra, inte bra alls. Får se ifall kanske grabbarna grus kan ta en kik på det. De skall få hjälpa mig byta en glödlampa också. Utnyttja sina långa vänners längd? Hell yah!

NP: Combichrist - This Sh*t will Fuck You up.

Dig up her bones.

Jag hoppas att CSN är snabba på snailmail. Fick ett mail om att de tagit beslut angående om ansökan om bidrag (vilket faktiskt gick väldigt snabbt, med tanke på att jag postade det så sent i torsdags att det levererades i måndags!) och att jag skulle logga in på Mina Sidor. Ja, det är ju bara två månader sedan, så jag minns inte min "Personliga Kod". Var tvungen att beställa en ny, suck, så nu får jag vänta tills jag får snailmail innan jag vet om jag får pengar - och när. Mmm, pengar.

Idag skall jag städa. NU, skall jag städa, till och med.

Jag drömde om ett stort shoppingcentrum, en dusch och en vindsvåning där det bodde två killar som åkte vattenskoter (på vindsvåningen, alltså). De var väldigt bra på att göra vågor. Den ena killen (eller en kille som ägde duschen, kanske?) drog med mig ut på stan för att köpa litteratur, (jag tror att shoppingcentret var den där shopping/tåg-byggnaden jag drömt om tidigare) och då mötte vi Malin R som jobbade där, men ibland var hon Ida och ibland var honom någon annan - Linda eller Sofia? Anyhoo, snubben jag gick med drog ner typ ALLA barnfantasyböcker från hyllan och köpte minst tre ex av alla böcker - han fick ju ändå studierabatt på dem, och han behövde saker att ge bort i julklapp.
Drömde även att jag lånade en jacuzzi av Rolle och hans fru när de hade sex, och sedan visste jag inte hur proppen fungerade så jag var tvungen att be dem om hjälp när de kelade på soffan.
Um. Sedan minns jag inte så mycket mer, faktiskt.

RSS 2.0