Lobotomi.

Nu är det dags för matpaus. Jag har ...kommit en liten bit på väg. Jag klarar ordklasserna något sånär (landade på typ 33/40 och det räcker ju) och nu "roar" jag mig med primär satslösning. När jag har ätit skall jag försöka lära mig hela det här med kopulaverb och subjektiv predikativ - jag får fel efter fel på det, iochmed att jag verkligen har noll koll på det. Men nu djäklar! Så, en stunds informationssökande och antecknande så har jag torrt om fötterna igen - hoppas jag. Det känns som att om jag kunde greppa den primära satslösningen har jag halva inne - visst, jag saknar fortfarande skillzors på bisatserna, men de kan jag försöka lära in under kvällen och morgondagen.

Morgondagen, ja. Imorgon blir det en fika med Talyndayl i Malmö på eftermiddagen, och sedan hem för att tvätta och plugga vidare. Jag hade gärna haft ytterligare en vecka på mig för att plugga, men jag får försöka hinna med på den tiden som är... Funderar på om jag skall sitta nere i tvättstugan och plugga, då slipper jag springa upp och ner för trapporna hela tiden.

Just nu saknar jag att ha en ordentlig arbetsplats i min lägenhet. Städar jag köksbordet kan jag sitta där; just nu använder jag skivan på mitt datorbord till skrivbord. På UC satt jag i en läsesal där man hade en egen liten "bänk" med väggar och läslampa, och det var bra. MEN jag blev så stressad av pressen att vara tyst. Jag behöver inte prata eller väsnas, men det kändes som att folk störde sig på skrapet från min eviga penna, och det fick mig att bli nervös samt tappa koncentrationen lite.
Skrev klart mina anteckningar och åkte hem, men här hemma får jag som sagt inte riktigt gjort vad jag skall.

Imorgon på mina trettio minuter på tåg till Malmö skall jag ha med mig min grammatikbok och ögna igenom den. Förhoppningsvis fastnar lite då. Fördel vore att plugga in de delar jag angivit att jag skall läsa i boken, de där jag skippade att ta anteckningar på. Som till exempel semantiken och satsschemat... Det var de delarna jag klarade bäst på förra tentan, så förhoppningsvis räcker det bara med att jag friskar upp minnet lite på de punkterna.

Meningen är att jag skall gå till macken eller till COOP nu och köpa mig något att äta, samt lite läsk och godis, men jag kan inte komma på vad jag vill ha... Jag har bröd hemma, som jag köpte på ICA förut, men jag känner mig inte alls sugen på det faktiskt. Klockan är egentligen efter min mattid, men jag åt macka vid fyra och börjar först nu känna mig sugen på mer mat. Men vad? Den eviga frågan. Funderar på köttbullar och spaghetti. Eller baconomelett... Nåja, ingen idé att sitta här och uggla över det - en stor fördel är ju att ta sig till affären istället. Halva inne, liksom.


Update:
Jag har köpt köttbullar, 1,5liter cola och en djäkla massa godis. Godis hade jag tydligen medlemspris på, så det hela blev närapå femton spänn billigare! (och just nu är femton spänn MYCKET i min värld, pilutta dig)

Kom på en stabil plan för morgondagen också: Jag åker in till Lund vid typ tio eller något, och sitter på SoL-centrum eller Undercity fram till halv ett typ, då jag far vidare mot Malmö. På så sätt får jag en hel del pluggande gjort på rätt plats!
Ikväll skall jag läsa igenom mina anteckningar, och sedan pausa lite. Morgondagen är pluggdagen, så då DJÄVLAR, rent utav!

Nu skall jag äta och läsa lite Pratchett. Puss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0