Farliga ord.

Men jaha. Nu tror typ hela min klass att jag är rasist?
Vi diskuterade en text skriven av Alice Bah, där hon skriver bland annat om "en å annan mullig mulatt" varpå flera i klassen gissade på att hon åsyftade sig själv. Så, jag sade ungefär:
"Jaha, jag trodde att hon var vad man väldigt politiskt inkorrekt kallar "neger"?"  varpå Anna svarade: "Eh, det ordet slutade man typ använda på femtiotalet" och resten av klassen ser ut såhär: o_O!!! Jag poängterade att jag faktiskt sagt att det var politiskt inkorrekt, men folk blängde ändå förskräckt på mig.
Är det så illa? Det är ett ord, gawddammit! Det är ju inte precis som att jag spottade det ur mig tillsammans med en radda skällsord? Självklart inser jag att det inte är särskilt accepterat att använda sig av det ordet, men... min poäng var ju att jag inte trodde att hon var "mulatt" (vilket man tydligen får lov att använda hur som helst? Kom igen, folk!)

Jag vet vad jag är och inte är. Jag tycker bara att det är synd om folk skall se snett på mig för att jag inte tycker att det är så djäkla farligt att använda vissa ord. Jag har dålig och politiskt inkorrekt humor, och folk har nog svårt för att veta när jag ironiserar, men ändå.

Jaja. Två timmar på UC, nu har jag färdigställt mina anteckningar samt påbörjat övningarna. Skall strax sätta mig och skriva brev till mommo, sedan skall jag gå till Ica för att posta brevet samt köpa fika. Ikväll skall jag plugga och städa, tänkte jag, så får vi se hur jag gör imorgon.

Helt utan planer i helgen, bortsett från tentan. Jag får städa klart och ha mig då, men det hade varit kul att ha något att göra på lördag kväll. Jaja, jag får försöka installera WoW i laptopen eller något, I guess.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0