Sweden Rock Festival (2004)

Rubrik: Sweden Rock Festival.
Daterat: 2004-06-14 13:35:00

13:05

Hemkommen, at last. Resan hem tog ju bara 14 timmar. Hade inte ens mobilen igång på hemresan, den stendog, så jag kunde inte roa mig med sms heller. Well now, här följer nu min redovisning över SRF: Musiken, folket, alltet.

Som gotlänning måste man påbörja resandet way tidigare än fastlänningarna, jag fick åka till sthlm redan i tisdags. Bodde hos systra mi och hennes fästman, det var ganska trevligt. Anna hade gjort supergod köttfärssås så jag åt väldigt mycket och somnade mätt.
Kom i bra tid till festivalbussen dagen därpå, hamnade efter en omflyttning bredvid Björn, som jag började prata med efter halva resan. Kan helt lugnt säga att Björn är det absolut socialaste jag någonsin stött på. Han och hans vänner Markus och Lina bjöd in mig att bo granne med dem, vilket jag uppskattade som fan. (Tack som fan, helt enkelt! ;))
Fick ont i knäna av att bära kängor hela resan, men wtf. Fick skavsår också, för den delen.
Simon dök upp på området vid nio, då hade vi andra redan varit där i fyra timmar. Slagit upp tält, hälsat på folk, hämtat ut våra band. (Var över och hälsade på Kalle och Helena, trevlich)
På torsdagen letade jag rätt på Anders och hans bror, yay. Hängde med dem resten av festivalen, tack som fan. Ingrid kom dit på fredagen, men vi stötte inte på varandra förrän på lördag morgon då hon gick runt på gratiscampingen. Hon hängde med och badade iaf, det var trevligt. Det var helt klart fin badstrand på festivalen, något jag skall se till att minnas till nästa gång. (skall då ta med hela två handdukar, istället för att försöka klara mig på en. det var faktiskt kallt att komma upp ur vattnet för att ställa sig i skuggan och skaka.)
Såg mängder med folk som gick runt med Knutby-relaterade tröjor: ”Born and raised in KNUTBY”, ”Åsa Waldau ROCKS”, ”Helge Fossmo” och så vidare. Haha, jag trodde att det bara var jag och polarna som roade oss på det viset på Knutbys bekostnad? Well now, man lär sig något nytt varje dag, helt klart. .)
Hm, vad mer kan man berätta? Jag sov halva festivalen. Hade min privata kudde på två ben, tack som fan! Anders har helt klart en sovvänlig kropp. ^_^ Sov stående på Helloween- och Europe-konserterna. Sov liggande på Children of Bodom-konserten, samt mellan de flesta andra konserterna.
Har fått soleld på näsan och ena bröstet, ondska! Dang darn! ...men det går nog över. Lyckades ju skydda resten av kroppen med min solskyddsfaktor 60, så den fungerade ju ganska bra i alla fall.

Band jag sett:
TORSDAG
Lumsk (way!)
Astral Doors (haha, skitkasst!)
The Haunted (jodå, helt klart bra :))
Paragon (öh, såg jag dem?)
Entombed (ett av festivalens bästa framträdanden, imho)
Helloween (eh, som sagt, jag sov)
Judas Priest (seriöst, hur tufft är det inte att se fyra poliser nodda till Breaking the Law?!)

FREDAG
Beseech (heh, inte särskilt bra live)
Opeth (ett annat av de bättre framträdena)
Carnal Forge (eller har jag bara inbillat mig att vi såg dem?!)
Lake of Tears (efter mycket tjat från Björn såg vi dem, men njae... ”goth metal”?)
Monster Magnet/Exodus (liiiite)
(härefter var det meningen att vi skulle sett Scorpions, men jag och Anders och Anton gick och lade oss istället. vid två steg vi upp och promenerade ner till stranden tillsammans med Simon och Björn. Björn simmade ut och försökte fånga en svan... Eh. Hihi. Tack som fan!)

LÖRDAG
Lost Horizon (och hans röst ÄR verklig!)
Narnia (jovars)
Children of Bodom (bra band, även fast jag somnade.)
Nightwish (bortsett från regnet så... illa när regnet är så stort att det räcker med två droppar för att man skall vara dyngsur >.<)
Europe (faktiskt riktigt bra. Tack som fan, Anders, som lånade ut tröjan åt mig :))


Allmänna citat:
”Du kan få vara mitt djur, så kan vi låtsas att du är sjuk!” - Simon försöker komma på hur vi skall komma in i den stängda kiosken.
”Tack som fan!” ev. ”Tack som fan, Sweden!” - Frekvent använt av diverse band, till stor del Lake of Tears. Blev snabbt ett standarduttryck.
”Är det inte du som är Tarja?!” - någon allmänt skum påverkad snubbe som såg i syne när jag kom ut ur tältet.
”Det är min flagga!” - tältgranne som försökte få mig att tro att flaggan jag själv tillverkat i själva verket var hans.
(antar att jag får nämna Anders ordvitsar här också, om så bara som en parentes.)

Allmänt pack:
Den tjocka bruden i koooort kjol på restaurangen vid havet. Eeeeeewh!
Simons punkarpolare. Seriöst, hur fan kan man försöka resa ett tält när a) man är för full för att stå på sina fötter och b) ens polare ligger insvept i tältduken och försöker sova?
Falufolket. ”Du var en sådan där jude som sprang runt och sade Sieg heil hela tiden”. Eeh, o-keeej...
Punkarfolket som spelade samma djävla band om och om igen hela nätterna. (seriöst, om någon ens NÄMNER den där djävla runka balle-låten för mig får jag tokryck!)
Killen som föll på mig så att jag tappade nästan all min pasta och nästan hela min läsk på marken när jag var dödshungrig och törstig som fan. (Men tusen tack Björn, för att du lyckades charma pastatjejen så att jag fick nytt! Tack som fan!)

Hemresan gick bra. Sov nästan hela bussturen, och somnade ganska snabbt på båten också. Blev uppringd av Björn två gånger vid kvart i tre och tre när jag kommit hem, efter att ha skickat ett sms där jag skrev att jag nyss kommit hem. Social kille, ne?
Trött nu. Skall gå och duscha och sedan äta mat och packa. Eller nja, äta först. Ich habe Hunger.
Svarar på alla de trettio gästboksinläggen och de fem mailen ikväll, när jag kommit hem från jobbet.

Anders, Simon, Björn, Ingrid, Lina, Markus, Anton:
TACK SOM FAN :)

\A/ Wisbyhooden 4 R34L.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0