The monster in my tummy

Mina matproblem blir större, och jag förstår inte hur jag skall kunna hindra det hela innan det går för långt.

Jag kan inte äta. Det handlar inte om att jag tror att jag är "tjock". Det handlar inte om att försöka bli "smal" eller att mat "äcklar" mig eller något sådant. Det handlar bara om att jag inte alls har någon lust att äta, att jag sällan blir hungrig och att när jag väl tvingar mig själv att äta så får jag i mig en eller två mackor. Igår åt jag två mackor och tre skedar nudlar.

Jag vill inte ha det såhär. Jag vill kunna äta normalt och må bra, och inte märka hur de muskler jag lyckats träna upp efter gymnasiet börjar tyna bort igen. Jag skakar ju, jag är matt, sömnigare än vanligt och allt beror på att det saknas saker i min mage. Vad gör man? Hur kan man få sig själv att få i sig åtminstone ETT mål lagad mat om dagen?

Jag vill återfå min aptit.
Senast jag åt mat på riktigt var nog i fredags.



Andra bloggar om: och

Kommentarer
Postat av: Elenaria

Precis. Det handlar inte om huruvida utseendet går för sig eller ej i huvet - det är något annat. Något jävelpangsknepigt.
Man är hungrig men vill inte äta, iaf jag.

Det viktigaste är att du får i dig något, vad som helst. Känner du för mat man får på fin restaurang? Ut och svira litet! Sushi (det går alltid ned för mig, när jag inte vill ha tung, stabbig och flottig mat)? Leta rätt på nåt ställe. En pizza det som drar? Ta den som ser aaaallra godast ut.
Ibland är det som behövs att man ställer sig och Lagar Till Något - så kommer aptiten en smula tillbaka.
Nyponsoppa och annat flytande kanske går ner? Jag håller tummar för dig, stumpan, att du kommer på något som funkar! Fil, kanske? Litet, lätt men ändock något i matväg?

2007-02-14 @ 09:56:32
Postat av: kribz

prova med att äta mindre men fler portioner "riktig" mat? eller snaska frukt och råa grönsaker? en morot kan ju lätt gå ner även om man inte är hungrig.
som Elenaria skriver så kan det räcka med att man börjar laga mat. du behöver ju inte äta en enorm portion och kan spara resten till senare, eller dagen efter.

2007-02-14 @ 10:12:51
URL: http://kribz.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag förstår att du har det svårt med maten. Mina förslag är att du kanske ska prova ngt lätt att få ner. Gröt? Bröd? Frukt? krybz hade bra förslag!Det är viktigt att äta!

2007-02-14 @ 10:37:08
Postat av: Daniel

jag har det andra problemet. äter för mycket skulle gärna kunna göra någonting åt det, svårt att ändra vanor.

som sagt försök äta någonting i jämna tidpunkter inte mycke men någonting

2007-02-15 @ 19:20:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0