Would you bite the hand that feeds you?

*klick* I like!

Jag vill inte vara med i vare sig kår eller nation, jag tycker att det är fullständigt onödigt. Enda gången jag varit inne på min nation (Kalmar Nation) är när jag skrev in mig. Jag bryr mig inte om studentfester, sittningar och nollningar och allt vad det heter. Det är inte för mig. Detsamma gäller min kår, Humanistkåren. Jag har ingen aning om varför jag måste vara med där.

Kommentarer
Postat av: Elenaria

Att vara med i kåren, eller snarare avgiften som betalas, betyder att man kan få hjälp vid orättvis behandling av någon lärare, de kan hjälpa en vid diskriminering eller om en tenta inte skötts eller rättats på bra sätt. De är de som främst kan hjälpa dig mot CSN, och det är de som påpekar för CSN att du existerar öht. De ser till att ett socialt liv finns för de som nya till en stad inte har folk där sedan innan, med pubkvällar och andra aktiviteter. För de som tycker sådant är kul anordnar de exempelvis sittningar, och asociala jag har en aning om att det kanske kan vara kul, eller, baler osv iaf. De kan ordna föreläsningar om en hel del saker som inte har med direkta studier att göra, ex. från RFSL eller olika arbetsgivare. De kan hjälpa till med att skriva CV och öva en inför arbetsintervjuer, eller ge råd om vad du bör läsa i framtiden. De är en av de starkaste krafterna för studenters rättigheter, att berätta för Makten att inte alla av oss är singlar som flyttat till ny stad utan att en del är ensamstående, föräldrar eller handikappade, osv. Studentkårerna är en samlad kraft för att driva studentfrågan framåt, om lån och om rabatter, om hur viktigt det är att alla skall få studera oavsett klass eller pengar eller land.

Och så vidare. Någonstans på vägen beslöt jag mig för att se vart fan mina (då) trehundra spänn tog vägen, för vad nytta hade jag haft...?
Vill man inte utnyttja de sociala sakerna, visst. Men det är som en försäkring på ett sätt, rätt vad det är har man brutit benet. Och jag ser gärna att jag får mer i bidragsdel än vad jag får nu... _jag_ lever inte på svältgränsen men jag har alltid haft en jäkla tur att dela lägenhet och inte bo i studentlya.
Kolla upp vad det är kåren gör, vad de står för och arbetar för. Det är en mycket, mycket billig penning att betala för att ha någon som sköter en massa saker åt en, och när nu fackavgiften höjts får man nästan vara lycklig att inte kåravgiften gjort det också.
Däremot är jag lagom missnöjd med att vara med i tre olika kårer eftersom jag studerar vid tre universitet......

2007-02-02 @ 12:31:05
Postat av: Zombielicious

Jag är bara emot att det är obligatoriskt. Jag tycker att man måste få välja själv. De behöver inte slopa hela kårsystemet, och det vill han ju inte, men att ta bort att det är ett obligatorium.

2007-02-02 @ 14:11:06
URL: http://zombiefied.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0