The Travel Diaries of a Zombie

19:e februari

 

Vi gick upp tio i fem. Tio i fem är djävligt tidigt. Flygresan gick dock snabbt och smärtfritt, jag sov halva vägen och sedan lyssnade jag på musik och läste kvinnotidningar. När vi sedan farit med bussen och sedan taxi till hotellet var jag åksjuk och det kändes väldigt skönt att slippa släpa runt på tio kilo datorväska och en tung resväska på tjugofem kilo. Vi gick upp till Sacre Cour, blev pålurade några skumma armband av några tokiga snubbar från Sydafrika (de lindade snören runt våra handleder och ville ha 20€ för det!?) och sedan gled vi runt i asdyra butiker och surade över höga priser. Vi gick in på H&M, jag köpte en pennkjol i storlek 34 och en fin kofta i storlek 36, och sedan gick vi hem. Lunch var pizza, kvällsmat pasta, och allt var väldigt franskt.

 

20:e februari

 

Idag har vi åkt Metro över halva Paris, och sedan stirrat på Eiffeltornet (vi gick dock inte upp, det var sju mil kö), samtidigt som vi storligen njöt av det extremt sköna vårvädret; solsken och 15 grader varmt, med ljumma vindar. Sedan promenerade vi till Triumfbågen och hela Champs Elysées ner. Vi gled upp på Rue de Montmartre och sedan gick vi hem, laddade om våra batterier i två sekunder (efter att ha brottats lite med vår dörr: den går nämligen knappt att låsa och knappt att låsa upp, det är bara jag som är skillad nog att klara det) och sedan gick vi till en skobutik vi var i igår, där jag köpte DRÖMSKORNA DELUXE (knallröda lackskor med peeptoe och hög klack) och sedan vidare till en rar liten butik som hette Do you speak Martien? där jag köpte en plånbok med old school tattoo-motiv samt en liten låda med zombies (de jag postade på min blogg för inte så länge sedan). Sedan segnade vi ner på ett café och roade oss med att betrakta förbipasserande i en timme eller två.

Nu ikväll har vi varit på restaurang där jag imponerade storligen på mamma genom att 1) beställa in en bit kött jag inte riktigt visste vad det var och 2) äta upp nästan hela den vuxen-mans-knytnäve-stora köttbit jag fick, trots att den var ganska rare i mitten. Den var ju god! ”Nu växte du flera meter för mig, som åt det rosa köttet!”. Vi gick vidare till en annan restaurang där jag trotsade min intelligens och beställde in en chokladkaka jag inte klarade av att äta, och en cola som blev droppen över i. Jag har idag druckit nästan fem cola, och det är fyra mer än jag mår bra av. Äckliga socker. Dumma choklad. Jag gav bort chokladkakan till mamma när jag blev för illamående.

Imorgon skall vi till Louvren och Notre Dame.

 

21:e februari

 

Vi kollade på en djävla massa statyer, Mona Lisa och Napoleon III:s lägenhet, och sedan stack vi från Louvren. Det var inte så spännande att se gamla objet d’Art från Afrikas vildmark och Syrien och jag vet inte vad. Vi tog oss ner till Notre Dame istället, gick en snabbvända därinne och sedan gick vi hem. Det var inte så mycket action helt enkelt.

 

22:e februari

 

Idag var vi ute vid La Grande Arc de la Défense och shoppade lite. Jag köpte en snygg röd lackväska att matcha DRÖMSKORNA DELUXE med och en snygg tröja, och så en djäkla massa örhängen och stuff. Sedan gick vi runt och glodde i Paris, snubblade på Moulin Rouge och hittade Porrgatan. Det vill säga, gatan där ALLA porr- och sexbutiker låg. Hittade en snygg sammetskorsett, men den kostade 150€ och jag tror att jag är för boobylicious för den. Jag är för övrigt för boobylicious för hela Paris, för det är stort omöjligt att hitta bh:ar som motsvarar 65F här. Tack för den, jag som var sugen på att shoppa lite french lingerie.

För övrigt så fick jag min byststorlek uppskattad av två franska damer i en underklädesbutik häromdagen. ”Here in France F is a very very big size. You have 75C”. JO TJENA, jag provade 75C igår och 75 var en mil för stort runtomkring och C täckte halva bysten. Jag har nog motsvarande 65F ändå, skall ni se, små damer.

Ikväll skall vi gå och äta på Hard Rock Café. Jag har svart pennkjol, grå kofta med en massa spader, hjärter, ruter och klöver i svart, och en spader respektive klöver i öronen. Jag har under veckan köpt två par ballerinaskor, och det får bli de svarta ikväll. Hade först tänkt ha en röd tröja på mig, och då med ruter/hjärter i öronen och röda vitprickiga ballerinaskor, men jag ville hellre ha den här koftan.

 

23:e februari

 

Jag drömde om Skinhead Barbiedoll, att både min ena bror och min syster hade dött och att vi bodde i ett stort hus av skokartonger. Ångest.

Fick sms av Lotta, klarade inte tentan i Struktur II. Tja, hade jag fattat att det var en tenta när jag gjorde den hade jag kanske ansträngt mig lite mer? :P

Hard Rock Café var trevligt. Jag åt chicken wings till förrätt, och tungan brann upp. Jag hade ingen känsel i läpparna sedan, haha. Varmrätten blev någon ”skirted meat” men jag hade full mage och knappt någon smak kvar. Åt halva, dog, och sedan beställde jag en stor djävla milkshake. Mrrr. Mage tjock, Zombie död.

Idag skall vi gå på vaxmuseum. Förhoppningsvis fungerar mammas kamera, annars skall jag försöka göra lite fri plats i min kamera. Det hade ju varit fint att ha lite pixx på mig och någon trevlig celebritet, don’t you think?

Jag längtar hem. Ryktet går från alla håll att det är snökaos i Skåne, men jag längtar ändå hem. Jag vill ha en säng som inte dödar min svank varje natt, jag vill spela WoW och jag vill gå i skolan. Jaja, imorgon bär det av hemåt så :)

 

För övrigt kan vi inte låsa vår hotelldörr, den bara strular. Vi kan inte duscha, för vi har inget varmvatten. Vi kan inte sova (iaf mamma, jag sover ju alltid) för väggarna är så tunna att grannarna lika så gott hade kunnat sitta på våra sängkanter och skrikit och vi kan inte äta frukost, för omg är det tänkt att vi skall äta det DÄR?!

Jag vill ju duscha, men jag klarar inte av kallvatten. Det ger mig huvudvärk. Jag får försöka tvätta håret i det sedan, och så sno åt mig Victors dusch imorgon. Mrrr, varmvatten…

 

Vaxmuseet var lite halvkul, men inte lika kul som det hade kunnat vara. Sedan gick vi på H&M igen, och reflekterade över att vi i stort sett bara handlat på H&M sedan vi kom hit – vi hade i stort sett lika gärna kunnat ha en weekend i Stockholm som att vara här.

Samtalsämnena börjar tryta. Grannarna slåss, skriker och grälar. Som sagt, väggarna är tunna som papper och ingen kan säga något utan att alla hör. Vi verkar dock vara de enda svenskarna.

Oh, så jag längtar hem. Till kalla, snöiga Sverige. Sverige där folk är lugna och tysta och svensktrevliga, och man slipper vakna av att grannens unge skriker ”Mamma! Mamma! Mamma!!” Mrrr. Imorgon får jag åka hem <3

 

Vi vill duscha, men varmvattnet har som sagt var dött igen. Det är två av fem dagar som vi inte har haft varmvatten. Det är liiiite väl kallt att duscha i iskallt vatten, tro mig.

Jag saknar min varma dusch. Och min dator ;)

 

Det skall i alla fall bli väldigt trevligt att umgås med Victor imorgon, och det skall bli väldigt trevligt att träffa Lowe och Johan på söndag.

 

Nu skall vi snart sova. Klockan är bara åtta, men vi är båda väldigt trötta och vi skall gå upp senast sju imorgon bitti …väg det mot att vi somnade runt elva-tolv i söndags och gick upp fem i måndags morse ;)

Detta är kanske inte världens roligaste resedagbok, men å andra sidan skriver jag inte för att vara rolig, så in your face mofo :P


Kommentarer
Postat av: Elenaria

Men du gav oss litet insikt i vad du gjort! ^.^ Se Paris är ändå inte det sämsta man kan göra.

Fast vet du vad jag funderar över, om du inte borde kolla upp det där med illamående av sockret. Det KAN ju vara diabetes eller något, vem vet?

Glad att höra att resan inte varit total katastrof, liebling, kramar på sig!

2007-02-25 @ 22:55:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0